Sabadell comptarà amb 14 busos híbrids al 2018

Actualment n’hi ha un circulant i a l’abril ja se’n van comprometre 5 més | També es renovarà la flota que utilitzen els treballadors municipals, que compta amb cotxes de més de 20 anys

Sabadell té un bus híbrid
Sabadell té un bus híbrid | Juanma Peláez
24 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:41h
Sabadell vol renovar la seva flota de busos i vehicles municipals per fer-os més respectuosos amb el medi ambient. Per aquest motiu, l’any 2018 Transports Urbans de Sabadell (TUS) comptarà amb un total de 14 busos híbrids que reduiran l’impacte en matèria d’emissions a l’atmosfera. A més, l’Ajuntament renovarà part de la flota dels vehicles municipals, alguns dels quals tenen una antiguitat de més de 20 anys.

La millora s’emmarca en la renovació pressupostària municipal, que permet destinar 3,2 milions d’euros a millores en matèria de mobilitat. “Sabadell té una contaminació atmosfèrica molt elevada, hem vist com diversos estudis apunten que més d’un 30% de la població viu en àmbits on l’aire és pobre, això significa que cada dia unes 60.000 persones respiren aquest aire, sobretot en les zones més transitades”, explica el primer tinent d’alcalde, Joan Berlanga.

Per això es vol rentar la cara als busos i fer-los més sostenibles, amb la finalitat que s’eliminin els tipus EURO 1 i EURO 2 i només quedin EURO 3 endavant. “Hi haurà un increment de 9 busos híbrids, això suposarà disposar d’un total de 14 busos compromesos al 2018, a l’abril ja s’en van comprometre 5, i ara, amb aquests 9 extra, suposarà haver renovat el 22,5% de la flota; si a això li sumem els 3 ja adquirits i que ja circulen, tindrem un 27% de la flota renovada”, explica el regidor d’Espai Púbic, Xavi Guerrero, que recorda que el compromís és renovar el 40% de la flota actual a finals de mandat.
 

Presentació de les millores en matèria de mobilitat. Foto: Albert Segura


Canvis en els cotxes municipals

L’Ajuntament disposa de diversos vehicles municipals, alguns dels quals molts encara es pregunten com aguanten el pas del temps. “Hi ha un Seat Panda que encara volta per la ciutat”, diu en to de broma Berlanga, que assenyala que majoritàriament la flota és dels anys 80 i 90: “És molt antiga i contaminant”, explica.

Amb el repte de revertir aquesta situació, s’invertiran 200.000 euros en començar a renovar el parc mòbil municipal.