​Els treballadors del Taulí asseguren que les urgències «segueixen saturades» tot i els «petits canvis» introduïts

Sostenen que la destitució de la directora d'urgències al març "no ha servit per a res"

Redacció
24 de maig del 2017
Actualitzat a les 22:57h
El passat mes de febrer la Gran Via de Sabadell, a l'altura de l'Hospital Parc Taulí, va ser envaïda per un miler de persones per reclamar les millores d'unes urgències, que deien estaven saturades. Una mobilització que, posteriorment, va comportar la visita del conseller de Salut, Toni Comín, i un mes després la destitució de la directora d'Urgències, Maria Luisa Iglesias. La Plataforma Assembleària de Treballadors del Taulí (PATT) ha indicat en un comunicat que passat aquest temps, el servei "segueix saturat", malgrat els "petits canvis per calmar els ànims".
 
Els treballadors han criticat que els grups de treball interdisciplinar creats, per proposar millores han servit per posar "pedaços" a la situació. En aquest sentit, han posat com exemple les mesures d'atenció i seguretat que s'implementen quan un box es dobla, una situació, però, que subratllen no s'hauria de produir.
 
També s'han proposat dos canvis estructurals, el cessament de la directora d'urgències i que han valorat negativament: "no ha servit per a res" i és que, com han dit, segueixen saturades, "col·lapsades i excepcionalment adequades per a la demanda que rep". Per això, han apuntat que es tracta d'un problema "d'infraestructura" i no de direcció.
 
L'altre proposta, es tracta d'un augment d'uns deu llits del nivell 2 per a l'estiu. Tot i així, com han denunciat, "la direcció va marejant la perdiu" i per ara no saben si es durà a terme, a on i per quan. Tanmateix ho han definit com un mesura que "podria pal·liar parcialment" la problemàtica de col·lapse.