Kilian Jornet culmina el cim de l'Everest sense oxigen ni cordes

L'atleta, nascut a Sabadell, ha arribat al sostre del món la matinada del 21 al 22 de maig i en 26 hores, segons confirmen des de Summits of My Life | L'alpinista no ha pogut completar el repte, que era arribar fins al camp base, per un virus estomacal

Kilian Jornet iniciant l'ascens a l'Everest
Kilian Jornet iniciant l'ascens a l'Everest | Kilian Jornet
Redacció
22 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:41h
Kilian Jornet ha fet el cim de l'Everest sense oxigen ni cordes en 26 hores després d'iniciar l'ascens. Així ho han confirmat a través del blog de Summits of My Life, on han explicat que ha estat durant la matinada del 21 al 22 de maig. "A les 12.15 hores del 22 de maig hora local està de tornada a l'Advanced Base Camp de l'Everest (6.500 m) on confirmava el cim", apunten en una nota.


"El cim l’ha aconseguit per la cara nord de la muntanya més alta del món (8.848m) seguint la ruta tradicional. L'atleta nascut a Sabadell iniciava el repte al Camp Base de l’Everest, situat a l’antic monestir de Rombuk (5.100m) el 20 de maig a les 22h hora local (+5:45 GMT)", expliquen.

Així, 38 hores després de començar el repte, i en arribar de tornada a l’Advanced Base Camp explicava: “Fins a 7.700m m’he trobat molt bé i avançava segons el planning previst, però a partir d’aquell punt m’he començat a trobar malament, suposo que per un virus estomacal. Des d’allà he avançat molt lentament i havia d’anar parant cada poc per anar-me recuperant. Finalment, però, he fet cim a mitjanit”.

A causa d'aquesta indisposició, "Jornet decideix donar per acabada la temptativa a l’Advanced Base Camp en lloc de baixar al Camp Base de l’Everest, situat a l’antic monestir de Rombuk, com estava previst inicialment", conclouen.