​Lourdes Ciuró: «No hi ha ni l'ombra de l'estació de Can Llong»

La diputada al Congrés repassa algunes de les mancances dels Pressupostos Generals de l'Estat a Sabadell i la comarca

Lourdes Ciuró amb diferents representants del partit a la comarca del Vallès Occidental
Lourdes Ciuró amb diferents representants del partit a la comarca del Vallès Occidental | Albert Hernàndez
22 de maig del 2017
Actualitzat el 29 de maig a les 0:59h
La diputada sabadellenca del PDECAT a Madrid, Lourdes Ciuró, ha criticat els pressupostos del 2017 de l'Estat que tenen afectació a la ciutat i a la comarca. Així, ha mencionat "entre d'altres coses", l'estació de Can Llong, de la qual "no hi ha ni l'ombra", ha lamentat. I això, com ha prosseguit,que es tracta d'una opció que contemplava el Pla de Infraestructures Ferroviàries de Rodalies, que va caducar el 2015.

Ciuró ha recordat que Can Llong és "un barri en ple desenvolupament" i aquesta estació teixiria la ciutat, a més de "no defraudar" els veïns que s'han traslladat aquesta zona amb "expectatives". Precisament, unes declaracions fetes sota el cartell que anuncien la remodelació de l'estació de Sabadell Centre i que està prevista estar enllestida l'octubre. Unes obres llargament reclamades i que ha celebrat, però ha subratllat que "els pressupostos no haurien de servir per reclamar allò que l'Estat hauria de fer d'ofici".

La sabadellenca ha apuntat cap a una altra problemàtica, amb afectació a Sabadell: "la connexió de la B-124 de Castellar amb el Quart Cinturó i d'aquesta manera, descongestionar la Gran Via", a més, com ha assenyalat, "evitaria que els habitants de Castellar creuessin la ciutat i guanyarien temps".

Soterrament i municipalització

La diputada al Congrés ha exigit "l'agilització" dels dos anys d'estudis per soterrar les vies de Montcada i que "sigui una realitat el més aviat possible". Ha afirmat que es porten "molts morts per culpa de la negligència de l'Estat".

També ha comentat que la disposició 27 dels números de 2017 pretenen "coartar la llibertat dels municipis". Ha dit que aquesta via no és la millor per prendre aquestes mesures i insta que es faci per la llei de contractació pública. Amb tot, Ciuró ha determinat que qui està "desconnectant, i a marxes forçades, de Catalunya és l'Estat" i aquests comptes ho evidencien "amb una inversió que ha baixat un 2,5%", essent, tal com ha remarcat, "de les més baixes de la història". A més, ha demanat que el FLA deixi d'arribar "en forma de préstec" i que en els comptes estatals es canviï el finançament per a Catalunya.