VÍDEO Com avançar correctament els ciclistes? Un camioner ho mostra amb bon humor

Les imatges, gravades a la Garrotxa, han generat centenars de comentaris i milers d’usuaris les han compartit

El camioner va gravar l'escena amb una càmera  situada al parabrisa
El camioner va gravar l'escena amb una càmera situada al parabrisa
Redacció
21 de maig del 2017



Els atropellaments a ciclistes és un dels grans problemes de la seguretat vial. No sempre és fàcil mantenir la distància de seguretat entre els vehicles de motor i les bicicletes i, a vegades, les imprudències es reparteixen entre els usuaris de les carreteres.

En aquest context ha destacat un vídeo d'un camioner avançant un ciclista i explicant com fer-ho correctament. Les imatges, que acumulen milers de visualitzacions, han esdevingut virals a les xarxes socials per la lliçó que imparteix el conductor a aquells que van habitualment per la carretera. El vídeo se situa a la travessera urbana de les Preses –entre el túnel de Bracons i Olot- i l’acció transcorre per la carretera C-152 que travessa la població garrotxina.
 
Les imatges s’han difós a través de la pàgina de Facebook del portal “Yo Soy Notícia”, una plataforma que explica diferents gestes individuals del món de l’esport. El vídeo ha tingut més de 850.000 reproduccions i ha estat compartit milers de vegades.
 
Centenars de comentaris han obert debat a les xarxes sobre els avançaments a ciclistes. Esportistes i ciutadans han expressat la seva opinió en un vídeo que busca difondre les bones pràctiques quan es condueix.