ERC assegura que si hi ha consens per substituir Juli Fernàndez aportarà els seus vots

Posen per davant l’estabilitat i la solidesa del govern local | Unitat pel Canvi ja s'ha postulat per rellevar l'alcalde i la Crida ha aportat les seves condicions

Els quatre socis de govern, el dia de constitució del ple, al 2015
Els quatre socis de govern, el dia de constitució del ple, al 2015 | Juanma Peláez
18 de maig del 2017
Actualitzat el 23 de maig a les 11:11h
 
ERC de Sabadell assegura que si els seus tres socis de govern consensuen un relleu a l’alcaldia per substituir Juli Fernàndez aportaran els seus quatre regidors per sumar els 14 necessaris per fer el canvi al capdavant del govern local. Així ho assegura la formació en un comunicat, un cop la secció local ho ha deliberat i valorat en assemblea.
 
En el text destaquen que les quatre forces que conformen govern municipal tenen “la responsabilitat de continuar garantint entre totes i tots la solidesa i estabilitat del govern de transformació amb majoria absoluta més gran del país”, i per aquest motiu Fernàndez ha posat a disposició el seu càrrec. El relleu, però, queda supeditat a què hi hagi consens entre les altres tres forces que conformen l’executiu local, Unitat pel Canvi, Crida per Sabadell i Guanyem Sabadell.
 
“En compliment de l'acord, i com sempre hem dit, ERC no serà un obstacle pel relleu si un candidat aconsegueix el consens de la resta de forces. ERC Sabadell donaria suport al relleu a l'alcaldia amb els seus 4 regidors/es”, apunten. En aquest sentit, subratllen la feina feta pel govern local, i consideren necessari “continuar treballant en el desplegament de l'acord de govern i de tots els seus projectes”.

"A l'assemblea d'Esquerra Sabadell vam concloure que, amb tota la honestedat per davant, creiem que el millor per la ciutat és que en Juli Fernàndez, que ha estat capaç de bastir consensos i endegar una profunda transformació a la ciutat, continuï a l'alcaldia", assenyala el president d'ERC  Sabadell, Pere Farrés. "Per altra banda ens mantenim en el compromís de que si alguna altra persona generés el consens del conjunt de formacions de govern, ERC no bloquejaria el relleu", afegeix. 

Tot plegat en unes setmanes decisives, i després que Unitat pel Canvi s'hagi postulat perquè Joan Berlanga assumís l'alcaldia a partir de juny, i que la Crida per Sabadell ha posat les condicions sobre la taula per garantir que aquest canvi es dugui a terme amb totals garanties. La decisió sobre si hi ha relleu a Juli Fernàndez s'hauria de saber en els propers dies, donat que l'equador del mandat arribarà de manera oficial el proper 13 de juny.