​Sabadell crearà dues noves promocions de lloguer públic al Centre i la Creu Alta

En total es disposarà de 52 nous habitatges | La inversió serà de 15 milions d’euros

El solar situat al carrer Zurbano
El solar situat al carrer Zurbano | Cedida
18 de maig del 2017
Actualitzat a les 11:55h
L’Ajuntament de Sabadell ha anunciat la creació de dues noves promocions d’habitatges de lloguer públic que suposaran la creació de 52 nous pisos a la ciutat. Els pisos es construiran al Centre, a la cantonada de la carretera de Barcelona amb el carrer Zurbano, i a la Creu Alta, a la cantonada dels carrers Francesc Layret i Piferrer.

Es preveu que la promoció del Centre es liciti aquest mateix any i es comenci a construir al 2018, mentre que la segona, de la Creu Alta, es licitaria l’any que ve, quan el solar on s’edificarà serà ja de titularitat municipal. Els dos blocs comptaran amb uns 21 i 31 habitatges, respectivament, i estarien llestos per entrar-hi a viure al 2019.

L’acció s’emmarca en el projecte inversor de l’Ajuntament, que destinarà 3,2 milions d’euros per a per noves promocions d’habitatge públic a la ciutat. Ara, la regidoria d’Urbanisme posarà a disposició de la d’Habitatge els solars perquè Vimusa executi la construcció dels blocs.

Segons dades de l’Ajuntament, el preu del mercat de lloguer avui dia a Sabadell ha augmentat un 12%, i la mitjana del preu dels pisos de lloguer ronda els 750 euros en el mercat privat. “Tenim un problema important pel que fa al mercat de lloguer a la ciutat, tornem a estar amb un creixement de la bombolla immobiliària, i entenem que això també és responsabilitat de les administracions”, ha explicat la regidora d’Habitatge, Glòria Rubio.