​Sabadell i l'Argub donen un nou impuls al seu agermanament

Un moment de l'acte d'agermanament
Un moment de l'acte d'agermanament | Juanma Peláez
Redacció
18 de maig del 2017
Les ciutats de Sabadell i l’Argub han celebrat aquest dimecres a la Casa Duran l’acte de renovació del seu agermanament, iniciat el 1989. Es culmina així un procés de reformulació de la seva relació que es va iniciar el passat mes de febrer i que es fonamenta en un impuls a la cooperació directa, concretament amb el treball socioeducatiu i sanitari al territori i a la formació que impliqui els habitants de la RASD.

L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez i el representant del Front Polisario, Mah Yahdih. El nou projecte compta amb l’apadrinament de l’ambaixadora de les Nacions Unides a Europa de la Campanya Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni Cristina del Valle, que ha obert l’acte amb una conferència.

Reformulació de l’agermanament

La reformulació de l’agermanament, aprovada pel Ple municipal el passat mes de febrer, neix de la voluntat de continuar la tasca realitzada fins ara, però amb un impuls a la cooperació directa. L’agermanament s’ha adaptat al context actual, amb l’objectiu de donar-li major empenta i reforçar-lo allà on s’ha trobat més adient, com ho reflecteixen els nous eixos de treball: reforçar la cooperació sociocultural, més implicació dels joves de Sabadell amb l’Argub a través d’intercanvis i camps de solidaritat, la formació sociosanitària i socioeducativa per evitar la dependència dels ajuts internacionals, impulsar la perspectiva de gènere, i el retorn a nivell local per tal que la ciutadania conegui tot el que s’està fent i quedi palès i es doni a conèixer el compromís de la ciutat de Sabadell amb la lluita del poble Sahrauí.

Algunes de les accions que ja s’han realitzat són començar o reforçar vincles amb altres institucions de la ciutat, com l’Hospital Taulí o l’Institut Ribot i Serra. Les noves línies de treball van quedar recollides en l’acord marc de col·laboració entre les ciutats agermanades que van signar el 3 de maig l’alcalde de Sabadell i l’alcaldessa de l’Argub, Najma Alamin Mohamatu, durant la visita a la RASD de principis de mes.

Aquest nou impuls implica a més el canvi en els protagonistes més directes en la relació entre ambdues ciutats. Des de Solidaris amb el Poble Sahrauí hi havia la necessitat de trobar un canvi després de 28 anys treballant per l’enfortiment de l’agermanament entre Sabadell i l’Argub. La mateixa entitat ha proposat que sigui Taller d’Art, Cultura i Creació qui faci el relleu, per la seva experiència i el treball previ que de forma conjunta havien fet.