​Sabadell i l'Argub donen un nou impuls al seu agermanament

| 18/05/2017 a les 12:00h
Arxivat a: Política
Un moment de l'acte d'agermanament | Juanma Peláez
Les ciutats de Sabadell i l’Argub han celebrat aquest dimecres a la Casa Duran l’acte de renovació del seu agermanament, iniciat el 1989. Es culmina així un procés de reformulació de la seva relació que es va iniciar el passat mes de febrer i que es fonamenta en un impuls a la cooperació directa, concretament amb el treball socioeducatiu i sanitari al territori i a la formació que impliqui els habitants de la RASD.

L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez i el representant del Front Polisario, Mah Yahdih. El nou projecte compta amb l’apadrinament de l’ambaixadora de les Nacions Unides a Europa de la Campanya Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni Cristina del Valle, que ha obert l’acte amb una conferència.

Reformulació de l’agermanament

La reformulació de l’agermanament, aprovada pel Ple municipal el passat mes de febrer, neix de la voluntat de continuar la tasca realitzada fins ara, però amb un impuls a la cooperació directa. L’agermanament s’ha adaptat al context actual, amb l’objectiu de donar-li major empenta i reforçar-lo allà on s’ha trobat més adient, com ho reflecteixen els nous eixos de treball: reforçar la cooperació sociocultural, més implicació dels joves de Sabadell amb l’Argub a través d’intercanvis i camps de solidaritat, la formació sociosanitària i socioeducativa per evitar la dependència dels ajuts internacionals, impulsar la perspectiva de gènere, i el retorn a nivell local per tal que la ciutadania conegui tot el que s’està fent i quedi palès i es doni a conèixer el compromís de la ciutat de Sabadell amb la lluita del poble Sahrauí.

Algunes de les accions que ja s’han realitzat són començar o reforçar vincles amb altres institucions de la ciutat, com l’Hospital Taulí o l’Institut Ribot i Serra. Les noves línies de treball van quedar recollides en l’acord marc de col·laboració entre les ciutats agermanades que van signar el 3 de maig l’alcalde de Sabadell i l’alcaldessa de l’Argub, Najma Alamin Mohamatu, durant la visita a la RASD de principis de mes.

Aquest nou impuls implica a més el canvi en els protagonistes més directes en la relació entre ambdues ciutats. Des de Solidaris amb el Poble Sahrauí hi havia la necessitat de trobar un canvi després de 28 anys treballant per l’enfortiment de l’agermanament entre Sabadell i l’Argub. La mateixa entitat ha proposat que sigui Taller d’Art, Cultura i Creació qui faci el relleu, per la seva experiència i el treball previ que de forma conjunta havien fet.

També us pot interessar

 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatges exposades a la mostra del Passeig | Ajuntament de Sabadell
01/01/1970
Una mostra recull les fotografies històriques de l'espai des de que es poden prendre instantànies | Es tracta d'una exposició per il·lustrar el passat, present i futur del centre de Sabadell
Minut de silenci a Sabadell | José Peláez
01/01/1970
Maties Serracant ha presidit l'acte en qualitat d'alcalde en funcions | El tiroteig va tenir lloc el 6 de juliol i l'autor dels fets va ser detingut pels Mossos d'Esquadra
La nissaga Weisz amb diversos títols | Tennis Taula Sabadell
01/01/1970
Ho ha fet en el marc de la celebració de la Nit del Tennis Taula Català 2017 que organitza la federació