El museus de Sabadell treuen les seves «joies» a relluir

Els cinc equipaments celebren de forma conjunta, per sisè any consecutiu, el Dia Internacional dels Museus

Redacció
18 de maig del 2017
Actualitzat el 19 de maig a les 21:11h
Els cinc museus de Sabadell organitzen conjuntament aquest dijous diferents activitats per celebrar el Dia internacional dels Museus. Per sisè any consecutiu el Museu d’Història de Sabadell (MHS), el Museu d’Art de Sabadell (MAS), la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i el Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa ensenyaran les seves "joies".

L'Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 ofereix la Cabina Dungeons & Dragons de Sega S.A. (Col·lecció Pere Oliver). Una peça de l'exposició 'Press Start', sobre la història del videojoc. És una cabina original, restaurada i totalment funcional: una adaptació del model Atec Sport de Sega, S.A. dissenyada especialment per al videojoc Dungeons & Dragons: Tower of Doom (Capcom, 1993).

El Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa ensenya la seva peça The Cantilever. Un aparell d’ampliació d’imatges per projectar-les en una superficie, dissenyat i fabricat per l’inventor William Hume, a Edimburg el 1890.

L’Institut de Paleontologia Miquel Crusafont mostra la petjada d’arcosaure. És una petjada fossilitzada –icnita, en argot paleontològic–, que correspon a un arcosaure de fa entre 243 i 239 milions d’anys. Es tracta d'una peça de 16 centímetres per 10, que conté la petjada de peu de l’icnogènere Isochirotherium, corresponent a rèptils antecessors dels dinosaures i cocodrils.

El Museu d’Art de Sabadell treu a relluir el Mural ceràmic de Ramon Folch i pintures, una donació de la família Monés. Un exemple de decoració aplicada en una arquitectura i d’unes dimensions importants i és una obra molt representativa del nivell tècnic i artístic que van assolir els artistes que van formar-se al taller de ceràmica de l’Escola Industrial d’Arts i Oficis de Sabadell.

El Museu d’Història de Sabadell presumeix de l'última mostra i que està d'actualitat: 'Sabadell-Guernica (1936-1937). Dues sirenes quasi germanes'. Les dues ciutats estan connectades per l'empresa local La Electricidad SA, fabricant de les sirenes antiaèries de la Guerra Civil que tant la localitat vallesana com basca tenen instal·lades. 

La Nit dels Museus

Aquesta setmana el museus tenen molt protagonisme. Aquest dissabte obriran les seves portes, de forma gratuïta, fins a la mitjanit. A més, ha hi ha previstos actes paral·lels com música, dansa, teatre i lectures.