El Parc Catalunya celebra amb una festa els seus 25 anys de vida

Hi haurà activitats tot el cap de setmana | Després de reparar-ne les esquerdes, el llac es torna a omplir d’aigua i estarà ple per a la festa

Activitats a la Festa del Parc Catalunya de 2016
Activitats a la Festa del Parc Catalunya de 2016 | Juanma Peláez
Redacció
19 de maig del 2017
Actualitzat el 20 de maig a les 16:17h
El Parc Catalunya celebra aquest cap de setmana els seus 25 anys de vida amb una festa que omplirà d'activitats diferents punts d'aquest espai de l'Eix Macià de Sabadell. El llac, a més, torna a tenir aigua, després que a la tardor es va buidar perquè s’havia comprovat un augment del consum d’aigua.

El parc de Catalunya es va inaugurar al 1992, en resposta a un ampli moviment ciutadà que volia preservar la zona com a espai verd. Un any més tard, es va posar en marxa l’Observatori Astronòmic i el 1996 es va fer la urbanització de la zona propera a Can Rull i el circuit ferroviari. Amb una superfície de 43 hectàrees, és el parc urbà més gran de Catalunya.

Entre les propostes de la festa que es farà aquest cap de setmana hi ha activitats infantils i familiars, concerts, esports, modelisme, fires i exposicions. Les propostes lúdiques arrenquen dissabte a les 10 del matí amb un itinerari a peu per identificar les espècies d’arbres del parc i activitats de modelistes navals al llac.

També s’instal·larà durant el cap de setmana una fira de productes artesanals i d’alimentació i es podrà gaudir de mostres teràpies alternatives. Les activitats familiars compten amb una gimcana en barques de rem i la jornada de portes obertes del trenet, que dissabte serà gratuït. Hi haurà una trobada de bike-trial i un circuit d’esgrima per a nens de 3 a 15 anys.

De la mateixa manera, hi haurà l’actuació de grups musicals de diferents estils i un Tam-tam solidari amb el poble saharauí, amb músics de percussió. Diumenge al matí els nens i nenes podran gaudir d’activitats gratuïtes, com inflables, llits elàstics, tallers de manualitats reciclables, racons de cuina i circuit de cars elèctrics. Una altra proposta és la passejada solidària amb carros, amb motiu del dia mundial de l’esclerosi múltiple. Les activitats es tancaran diumenge a la tarda amb un festival d’artistes de tots els estils.