El Circuit espera 170.000 persones durant tot el cap de setmana del Gran Premi de Fórmula 1

Només diumenge està previst que 90.000 persones s’acostin a la instal·lació | Renfe reforça els serveis de la línia R2 nord de Rodalies amb 46.000 places addicionals

Vista aèria del Circuit de Barcelona-Catalunya
Vista aèria del Circuit de Barcelona-Catalunya | Circuit de Barcelona-Catalunya
Redacció
13 de maig del 2017
El Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló espera que, des d’avui i fins diumenge, passin 170.000 persones per les instal·lacions, un 3% més que l’any passat, per assistir al Gran Premi d’Espanya Pirelli 2017 de Fórmula 1. El gruix de visitants està previst per diumenge, quan es calcula que 90.000 persones s’acostin al circuit del Vallès Oriental.

El Servei Català de Trànsit establirà mesures especials de trànsit per facilitar l’accés i la posterior sortida del circuit. Per aquest motiu, hi haurà canvis a l’AP-7, la C-35, la C-17, la BP-5002, la BV-5002 i la C-352, com per exemple l'habilitació de carrils addicionals tant d’entrada al recinte com de sortida, amb l’objectiu de minimitzar les afectacions viàries que hi haurà sobretot diumenge, tant d’entrada al circuit com en el procés de buidatge de la instal·lació.
 

Les vies afectades pel dispositiu Foto: NacióGranollers


Coincidint amb la celebració del gran premi, el Servei Català de Trànsit i el Circuit de Barcelona-Catalunya han posat en marxa una campanya de conscienciació viària als exteriors de la instal·lació esportiva. Aquesta acció de sensibilització, que pota com a lema La carretera no és el Circuit, té l’objectiu d’alertar dels riscos de la velocitat excessiva i de la importància de respectar els límits de velocitat a la xarxa viària.

L’inici de la campanya coincideix també amb la IV Setmana Mundial de Seguretat Viària de l’ONU que aquesta edició, amb l’eslògan SAVE LIVES, SLOW DOWN, busca la sensibilització sobre les conseqüències de la velocitat excessiva.

Policia

Pel que fa als Mossos d’Esquadra, desplegaran un ampli dispositiu de 611 efectius per a garantir la mobilitat i la seguretat d’aquest esdeveniment esportiu. En les zones d’accés al circuit es comptarà amb la col·laboració de les policies locals de Granollers, Montmeló, Parets del Vallès i Montornès del Vallès. També hi haurà un operatiu d’helicòpter per a donar suport a la seguretat des de l’aire i agents especialitzats controlaran el subsòl. A l’exterior del circuit, enfront de l’accés oest, s’instal·larà una Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), des d’on s’atendrà a ciutadans que hagin estat víctimes d’un delicte per tal que denunciïn els fets. Enguany, també s’habilitarà una OAC mòbil a la parada de Rodalies a Montmeló. També hi hauran agents per evitar furts i/o robatoris en combois, estacions de tren, punts d’arribada i sortida dels autobusos llançadores i aparcaments de vehicles de Montmeló i de les poblacions de les rodalies. A més, es controlarà que la venda de localitats es faci als llocs habilitats.

Bombers

Els Bombers de la Generalitat activaran un dispositiu especial format per 9 dotacions amb 24 efectius de bombers que cobriran la seguretat interior i exterior de la cursa durant el desenvolupament del gran premi. Aquest operatiu especial es complementarà amb el dispositiu de guàrdia habitual dels bombers de la Regió d’Emergències Metropolitana Nord.

Transport públic

Els aficionats també podran arribar en transport públic. Els que optin per fer-ho en autobús, l’empresa Sagalés ofereix un servei regular per desplaçar els aficionats fins al Circuit. Hi haurà un reforç del transport d’autocars amb destinacions a l’equipament esportiu des de Granollers i Barcelona (des del centre de la ciutat). Se’n poden consultar els horaris en aquesta web.

Pel que fa al tren, Renfe reforça els serveis de la línia R2 nord de Rodalies amb 46.000 places addicionals. Durant els dies 13 i 14 de maig, s’ha establert una programació especial amb una freqüència mitjana de pas cada 15 minuts a la connexió Montmeló-Barcelona a les hores en què es preveu una major afluència de viatgers entre les dues estacions.