El Vallès, la comarca amb més expedients sancionadors per talls de serveis

A Catalunya se n'han obert 108, 15 s'han produït a la comarca. Badia, amb quatre, és el municipi amb la xifra més alta

Redacció
08 de maig del 2017
L'Agència Catalana del Consum (ACC) ha obert un total de 108 expedients sancionadors a empreses subministradores per haver comès infraccions relacionades amb mesures urgents per combatre situacions de pobresa energètica a tot Catalunya. El Vallès Occidental, amb 15, està al capdavant. Sent Badia del Vallès, amb quatre, el municipi que més n'acumula.

Seguida de Rubí, tres; Santa Perpètua de Mogoda i Sabadell, dos i Cerdanyola, Ripollet, Barberà, Montcada i Reixac amb un sol cas. L'ACC ha detallat que bàsicament són companyies elèctriques (Endesa Energia i Endesa Energia XXI) i amb menor mesura de gas (Gas Natural Servicios i Gas Natural Sur).

L'obertura d'aquests expedients, per haver tallat el servei a famílies vulnerables sense tenir l'informe previ de serveis socials. Unes infraccions greus per un import de 10.000 euros per expedient, tot i que no hi ha cap en ferm. L'ACC ha analitzat el període que va des de finals de 2015, l'entrada en vigor de la Llei 24/2015, i fins a 31 de març de 2017.