El Govern creu que el pla per soterrar l'R-2 a Montcada és un gest «cosmètic»

El conseller de Territori, Josep Rull, reclama a Foment que compleixi les promeses que ha fet en l'àmbit de les infraestructures

Redacció
05 de maig del 2017
Actualitzat a les 11:48h

Un dels passos a nivell de l'R2 a Moncada i Reixac. Foto: Adrià Costa


Josep Rull creu que l'anunci d'Adif de soterrar l'R2 al seu pas per Montcada i Reixac, al Vallès Occidental, és un pla "cosmètic". El conseller de Territori i Sostenibilitat ha reclamat a Foment que compleixi les promeses incomplertes en l'àmbit de les infraestructures. En una entrevista a Catalunya Ràdio aquest divendres al matí, Rull ha tornar a reivindicar el traspàs total de les competències en Rodalies i ha subratllat que "hi ha una manera molt senzilla de complir les coses: que ens ho cedeixin directament".

"No calen nous plans de Rodalies. El que cal és que compleixin els plans prèviament acordats", ha remarcat el titular del Departament de Territori i Sostenibilitat. "En darrera instància, el mes de setembre, octubre o novembre aquest país viurà moments que són extraordinaris i de cara a un futur haurem de ser capaços de canviar la situació des d'un punt de vista d'autogovern", ha afegit el conseller.

Més policia a l'aeroport del Prat

El conseller ha tornat a reclamar més efectius de la policia espanyola a l'aeroport de Barcelona per evitar "una situació de col·lapse" aquest estiu, quan "hi haurà una vintena de vols intercontinentals més". En aquest sentit, ha afirmat que la situació de caos que es va viure el cap de setmana passat en aquesta infraestructura "demostra que pel govern espanyol l'aeroport de Madrid és un aeroport de primera" i que el "Barcelona és un aeroport complementari".