El Parc Catalunya acull una gimcana per a la promoció de les matemàtiques

Set centres de Sabadell i un de Sant Quirze del Vallès participen a la 5a edició del Concurs Fem Més Matemàtiques Sabadell

Redacció
03 de maig del 2017
El Parc Catalunya és escenari aquest dimecres de la 5a edició del Concurs Fem Més Matemàtiques Sabadell, una iniciativa de la Fundació Bosch i Cardellach que pretén promoure el gust i l'interès per les matemàtiques entre els alumnes de secundària. Un total de 52 estudiants, de set escoles de Sabadell i una de Sant Quirze del Vallès, hi prenen part, després de participar en una fase prèvia del Fem Matemàtiques de Catalunya. 

Durant el matí, al Parc Catalunya i a l'Agrupació Astronòmica es desenvolupa l'activitat. Hi ha previstos diversos reptes matemàtics que han de resoldre. A la tarda, a la seu de la Fundació, hi ha organitzada la conferència “Astronomia i matemàtiques”, a càrrec del director científic de l’Observatori de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, Albert Morral. Així com el lliurament de premis i diplomes a tots els participants.

Amb el certamen, es vol facilitar que els nois i noies prenguin consciència que les matemàtiques són presents a tot arreu, organitzant una jornada centrada en aquesta matèria en un espai emblemàtic de la ciutat, de manera que es fomenta l’aprenentatge d'aquesta matèria i alhora el coneixement de l’entorn i la història local.

Els centres que participen són, els instituts Joan Oliver, Les Termes, Pau Vila, Vallès, Escola Pia, Ramar2 i Santa Clara de Sabadell i l'Institut Salas i Xandri de Sant Quirze.