Jornada marcada pels núvols amb una pujada del mercuri

Redacció
03 de maig del 2017
Actualitzat a les 16:35h
Es preveu pluja
Es preveu pluja | Jordi Uriach
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest dimecres s'espera un cel molt ennuvolat o cobert en general. A partir de la tarda tendirà a minvar la nuvolositat a la meitat sud, amb l'obertura de clarianes, mentre que al terç nord continuarà molt ennuvolat amb el creixement de nuvolades. 

Fins al migdia són probables precipitacions febles i disperses a qualsevol punt, essent menys probables al terç sud. A més, durant la tarda s'esperen xàfecs al terç nord que poden anar acompanyats de tempesta i no es descarta que també de calamarsa. Seran d'intensitat entre feble i moderada i acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants. La cota de neu pujarà de 2.000 a 2.200 metres al llarg del dia.

Temperatura mínima lleugerament o moderadament més alta. Al Pirineu i Prepirineu rondarà entre els 2 i 7 ºC, a la depressió central i Prelitoral entre els 4 i 9 ºC i al litoral entre els 8 i 13 ºC. La màxima baixarà lleugerament al quadrant nord-est i a la resta del litoral i prelitoral, i serà semblant o pujarà lleugerament a la resta. Al Pirineu voltarà entre els 10 i 15 ºC, al Prepirineu entre els 12 i 17 ºC, a Ponent i a les Terres de l'Ebre entre els 19 i 24 ºC, i a la resta del país entre els 17 i 22 ºC.