Sant Cugat fa gala d'instal·lacions per ser Ciutat Europea de l'Esport 2018

L'última setmana d'abril una comitiva de la comissió avaluadora ha estat visitant la ciutat | El veredicte s'espera que arribi al setembre

Redacció
30 d'abril del 2017
Sant Cugat aspira a ser Ciutat Europea de l’Esport l’any 2018 i l'última setmana del mes d’abril va mostrar el seu potencial als membres de la comissió avaluadora de l'Associació Europea de Capitals de l’Esport (les sigles en anglès ACES) que van visitar la ciutat. 

La localitat vallesana ha basat la seva candidatura en tres valors claus: l'educació, l'ètica dins i fora del camp i la inclusió. Una base complementada amb la "la gran qualitat i quantitat d'equipaments esportius", és a dir, 327 espais esportius i 52 instal·lacions, amb un total de 113.000 metres quadrats per a la pràctica de l'esport.

Sant Cugat té previst organitzar durant el 2018 més de 200 campionats i esdeveniments esportius. Entre d'altres, l'estiu de l'any que ve serà seu dels CPISRA World Games i la 35a edició de la Mitja Marató de Sant Cugat entrarà a formar part del Campionat de Catalunya.

El 24 de maig de 2016 l’Ajuntament va manifestar a ACES, la intenció d’optar a la candidatura de Ciutat Europea de l’Esport i amb data 20 de setembre,  va formalitzar l'adhesió a la candidatura de Ciutat Europea de l’Esport. Està previst que el veredicte fina es doni a conèixer a finals de setembre. A més de la població catalana, també hi ha cinc ciutat més de l’Estat, però només quatre de les sis ciutats podran ser Ciutat Europea de l’Esport el 2018. Cal recordar, que enguany, un municipi del Vallès Oriental, Mollet, ostenta aquest títol.