La batalla contra el vandalisme uneix l'oposició

La moció de CiU demana mesures per prevenir, reduir i conscienciar sobre el cost dels actes incívics | La baixa de dos regidors de la Crida per Sabadell permet que tiri endavant

Redacció
28 d'abril del 2017
Actualitzat el 04 de maig a les 10:45h
"El vandalisme va suposar l'any passat a les arques municipals 380.000 euros", ha etzibat el regidor de CiU, Toni Font. La formació ha presentat una moció al ple d'abril per tal de prendre mesures per prevenir, reduir i conscienciar sobre el cost del vandalisme. "Creiem que per la via de la informació i la sensibilització pot suposar l'estalvi d'una despesa", ha completat.

La proposta ha prosperat, gràcies els 13 vots de l'oposició (PSC, C's, PP i els regidors no adscrits Carles Bosch i Lluís Monge) i a l'absència de dos regidors de la Crida per Sabadell (Glòria Rubio i Maties Serracant) que els ha permès obtenir un suport més.  

Font ha matisat que aquesta xifra pot ser que sigui més elevada, perquè no contempla altres danys com el patrimoni arquitectònic i el rodal, entre d'altres. De totes maneres, ha recordat que aquests actes incívics li costen 7.000 euros a la setmana a Sabadell i ha exculpat l'actual govern: "no és nou el vandalisme. Això vol dir que perdura en el temps" i ha remarcat com a solució "no les ordenances ni les sancions, passa per l'educació".

El regidor socialista, Cristian Sánchez, ha reconegut aquesta problemàtica i ha recordat que en la seva etapa al consistori "l'última decisió que vaig prendre va ser no es reparava més". El convergent també ha demanat "més transparència" per conèixer el que costa "el bé comú".

El primer tinent d'alcalde, Joan Berlanga, ha replicat que "els actes incívics són públics" amb el comunicat diari de la policia. Ha recordat que s'han produït 11 detencions per crema de contenidors i "recentment" s'han detingut "els que faltaven per identificar" de les pintades en homenatge a Xavier Vinader. Tanmateix, tal com ha determinat Berlanga, Sabadell té uns índexs de seguretat ciutadana inferiors a d'altres ciutats similars.