Front comú de l'oposició per la «falta de valentia» de part del govern per l'atac a la seu del PP

Els quatre partits de l'oposició critiquen que alguns partits del govern no donessin suport a la moció presentada pel PP en junta de portaveus

Els portaveus dels quatre grups de l'oposició escenificant una posició comuna contra els atacs a la seu del PP
Els portaveus dels quatre grups de l'oposició escenificant una posició comuna contra els atacs a la seu del PP | Albert Hernàndez
Redacció
27 d'abril del 2017
Actualitzat a les 18:07h

Escenificació dels partits de l'oposició per mostrar la seva indignació per la falta suport per part del govern a l'atac que es va produir a la seu del PP . Una reacció que s'ha produït després que en la junta de portaveus, celebrada el passat dilluns, Crida per Sabadell no donés suport a la moció presentada pel PP i ERC, Guanyem i Unitat pel Canvi s'abstinguessin. El regidor portaveu popular, Esteban Gesa, ha manifestat la seva sorpresa pel posicionament d'aquestes tres últimes formacions i ho ha atribuït a la "fragilitat" de l'equip municipal i per "no incomodar" al seu soci, en referència a la Crida. 

Per això, Gesa ho ha qualificat de "falta de valentia" i ha recordat que tots han patit atacs, per això es va "incloure" l'episodi de l'Obrera, però la Crida "no ha donat recolzament", ha finalitzat. En la mateixa línea, s'ha expressat el portaveu de CiU, Carles Rossinyol, que ha recordat que ICV "ja va denunciar" accions d'aquest tipus i per aquesta raó l'ha sorprès que ara, integrat dins Unitat pel Canvi, no ho faci. Ha atribuït aquesta abstenció a la "feblesa" del govern.

Rossinyol ha qualificat de "feixistes" els responsables del llançament d'ous amb pintura a la seu popular, "perquè així ho són els grups que pensen que poden imposar les seves idees amb la violència". El portaveu de Ciutadans, Adrián Hernàndez, ha remarcat que si qualsevol "persona o grup violent anés a la seu d'Arran a fer qualsevol cosa, tothom ho condemnaria. En canvi, al revés, sempre hi ha gent que mira cap a un altre costat".

El portaveu del PSC, Josep Ayuso, ha dit que el comportament d'Arran "va fora dels principis mínims de convivència" i ha destacat el fet que quatre grups de l'oposició que "per molta discrepància que hi hagi, hem estat capaços d'asseure'ns i denunciar una acció inacceptable".