Sant Cugat constitueix una xarxa de la iniciativa Escola Nova 21

Un total d'onze centres, públics i concertats, són els que composen aquesta xarxa local

Els integrants de la xarxa local Escola Nova 21 de Sant Cugat
Els integrants de la xarxa local Escola Nova 21 de Sant Cugat | Ajuntament de Sant Cugat
Redacció
27 d'abril del 2017
Sant Cugat compta oficialment, des d'aquest dijous, amb una xarxa local d'Escola Nova 21 i ho ha fet amb la incorporació d'onze centres, tant públics com concertats. L'objectiu, com marca aquesta iniciativa, és intercanviar experiències, reflexionar sobre el model educatiu, per adaptar-lo als reptes del segle XXI.

La regidora d'Educació, Esther Salat, ha recordat l'últim informe de l'UNESCO: "Mai havia estat tan urgent repensar l'educació. Ja no podem conformar-nos en transmetre continguts i dades" i ha afegit que cal "dotar-los d'aquelles competències i habilitats" de cara al futur d'aquest segle. Salat ha assenyalat que la principal idea és “situar l'alumne al centre de l'aprenentatge i reflexionar sobre les metodologies, per tal de que siguin les més adequades i fonamentades en la neurociència i com aprèn el cervell de l'infant.”

El programa s'allargarà tres anys i està previst que la xarxa es reuneixi trimestralment, tot i que compta amb un suport digital que permet que estigui connectada constantment. També s'espera que el projecte generi un retorn a la població. 

La xarxa local està formada per les escoles Collserola, la Floresta, l'Olivera, Pi d'en Xandri, Pins del Vallès, el Thau, el Turó de Can Mates, Avenç, Pureza de María i els instituts Arnau Cadell i Pla i Farreras.