Dijous més fred i plujós

La temperatura baixarà notablement
La temperatura baixarà notablement | Juanma Peláez
Redacció
27 d'abril del 2017
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest dijous fins a mig matí s'esperen precipitacions a qualsevol punt, tot i que seran més aïllades a Ponent i a l'Empordà. A partir d'aleshores minvaran en general, si bé a partir de migdia se n'esperen en forma de ruixat a punts del Pirineu, Prepirineu i a altres punts del quadrant nord-est.

Al final del dia minvaran a l'interior alhora que se'n formaran d'aïllades a punts del litoral central. A banda s'esperen precipitacions al vessant nord del Pirineu febles i intermitents durant tot el dia. Seran d'intensitat entre feble i moderada i acumularan quantitats entre minses i poc abundants, localment abundants (entre 20 i 50 mm en 24 hores).

Al vessant nord del Pirineu la cota de neu baixarà dels 800 metres a totes les cotes de matinada. Al Pirineu occidental la cota de neu baixarà al matí dels 1000 metres als 800 metres. La resta de la serralada baixarà dels 1200 metres als 1000 metres al matí. La resta del país rondarà els 1200 metres, puntualment baixarà al matí fins als 1000 metres, tot i que al massís del Port serà de 1000 metres, baixant al matí fins als 600 metres.

La temperatura mínima serà entre lleugerament i moderadament més baixa, i es donarà al final del dia. La temperatura màxima baixarà lleugerament, si bé de manera local el descens serà moderat. La mínima es mourà entre -3 i 2 ºC al Pirineu, entre 0 i 5 ºC al Prepirineu, entre 2 i 7 ºC a la depressió Central i al prelitoral, i entre 5 i 10 ºC al litoral. La màxima oscil·larà entre 7 i 12 ºC al Pirineu i al Prepirineu i entre 13 i 18 ºC a la resta, les més baixes al quadrant nord-est.