Sabadell tindrà cinc nous busos híbrids abans de finals d'any

Ara per ara n'hi ha un, construït a Castejón del Ebro, a Navarra | Es compta amb un pressupost de 1.700.000 euros

Sabadell té un bus híbrid
Sabadell té un bus híbrid | Juanma Peláez
Redacció
26 d'abril del 2017
Actualitzat el 04 de maig a les 10:44h
La flota de Transport Urbans de Sabadell (TUS) incorporarà abans de finals d'any cinc nous busos híbrids que se sumaran al que ja circula per la capital vallesana des de gener. Es tracta d'uns nous vehicles que combinen l'energia elèctrica i el Diesel Euro 6, i que compten amb un pressupost de 1.700.00 euros.

L'Ajuntament preveu la possibilitat d'ampliar a 9 busos més la incorporació d'aquest tipus de vehicles, arribant a un total de 14, en cas que es disposi de la capacitat pressupostària corresponent. D'aquesta manera es compleix, poc a poc, l'objectiu de renovar el 40% de la flota abans de finals de mandat.  

La iniciativa es durà a aprovació aquest dijous, en el ple municipal, amb l'objectiu d'obrir concurs públic i licitar la construcció de les noves unitats.

El primer bus híbrid de Sabadell

Des de gener la ciutat ja compta amb un bus híbrid, donant compliment a l'aprovació feta en el ple del mes de març de 2016. Al setembre, a més, la ciutat incorporarà a la seva xarxa del bus urbà dos nous vehicles Diesel Euro VI, que reduiran les emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera i, per tant, són més respectuosos amb el medi ambient.

El nou bus va suposar una inversió de 330.000 euros, i destaca perquè emet un 25% menys d'emissions de diòxid de carboni i un 95% menys d'hidrocarburs. A més, la seva tracció és elèctrica, de forma que els passatgers noten moviments més suaus i el confort és superior.