Montcada espera fixar un calendari d'obres pel soterrament el 4 de maig

La pròxima reunió, prevista pel 4 de maig a la població vallesana, el Ministeri de Foment i Adif han d'avaluar la vessant econòmica del projecte presentat pel consistori | El president d'Adif, Juan Bravo, estarà present a la trobada

Capçalera d'una manifestació per exigir el soterrament de la R2 al seu pas per Montcada
Capçalera d'una manifestació per exigir el soterrament de la R2 al seu pas per Montcada | ACN
Redaccio
26 d'abril del 2017
Actualitzat a la 13:08h
El proper 4 de maig està prevista una nova reunió de la comissió político-tècnica, que l'integren representants del Ministeri de Foment, Adif, la Generalitat, els ajuntaments de Montcada i Reixac, la societat Barcelona Sagrera Alta Velocitat i Barcelona Regional, per tractar el soterrament de línea ferroviaria al seu pas pel municipi. La trobada podria podria establir un calendari per a la redacció i l'execució del projecte. 

També ha de servir perquè el Ministeri de Foment i Adif presentin una valoració econòmica de l'estudi aportat pel consistori, que reduïa en un 50% el cost de l'obra i que va elaborar Barcelona Regional. Així es va acordar en la darrera entrevista, que va tenir lloc a Madrid el 22 de març.

La trobada comptarà amb la presència del president d'Adif, Juan Bravo, una visita que ha celebrat l'alcaldessa Laura Campos i ha assegurat que ho aprofitarà "perquè conegui la nostra realitat, amb dos passos a nivell molt perillosos al mig del centre i amb una línia que esquartera la ciutat".

També s'aprofitarà per visitar el pas de la línea ferroviària per sota de la C-33 i el trajecte de l'actual línia per tal de tractar la viabilitat tècnica i veure la compatibilitat de les obres amb el trànsit ferroviari. El president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, ha dit que l'arribada de Bravo "és una clara mostra del tarannà diferent de la nova direcció d'Adif" amb la localitat vallesana.

Aquest dimecres, Campos ha celebrat la reunión mensual amb la Taula del soterrament, formada per tots els portaveus municipals, la Plataforma Tracte Just-Soterrament Total (PTJST) i tècnics municipals. Una cita que ha servit per a que el president de la PTJST, Ramon Bueno, hagi anunciat la seva marxa d'aquest càrrec.