Fred i pluja que s'intensificaran amb el pas de les hores

Fort canvi de temps

La temperatura baixarà notablement
La temperatura baixarà notablement | Flickr kohlmann.sascha
Redacció
26 d'abril del 2017
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest dimecres el cel estarà entre molt ennuvolat i cobert de matinada arreu. Al llarg del matí s'obriran clarianes d'oest a est fins a quedar entre poc i mig ennuvolat a Ponent i al terç sud i entre mig i molt ennuvolat a la resta. A partir de mitja tarda es formaran nuvolades al litoral i prelitoral sud alhora que n'arribaran per l'oest, s'estendran de sud-oest a nord-est i al final del dia el cel tornarà a quedar entre molt ennuvolat i cobert en general.

De matinada s'esperen precipitacions a qualsevol punt, si bé aniran minvant d'oest a est. Durant el matí quedaran restringides a la meitat est i a la resta del Pirineu i Prepirineu. Independentment, a partir de mitja tarda s'iniciaran ruixats a punts del litoral i prelitoral sud que s'estendran i a partir del vespre podran afectar a qualsevol punt. Seran d'intensitat entre feble i moderada i acumularan quantitats entre minses i poc abundants, tot i que podran ser localment abundants (entre 20 i 50 mm en 24 hores) a punts del Pirineu i del Prepirineu. Al vessant nord del Pirineu la cota de neu baixarà ràpidament de matinada fins a situar-se al voltant dels 1000 metres, i al final del dia baixarà fins als 800 metres. A la resta de la serralada rondarà els 1600 metres, amb tendència a baixar fins als 1100 metres al llarg de la tarda.

La temperatura mínima serà entre lleugerament i moderadament més baixa, si bé de forma local podrà baixar acusadament al Pirineu i al prelitoral sud. La temperatura mínima es donarà al final del dia, sobretot a l'interior del país. La temperatura màxima baixarà lleugerament al litoral i moderadament a la resta, si bé el descens serà localment acusat a punts del quadrant nord-est i de la resta del Pirineu. La mínima es mourà entre -1 i 4 ºC al Pirineu, entre 2 i 7 ºC al Prepirineu, la depressió Central, entre 4 i 9 ºC al prelitoral i entre 6 i 11 ºC al litoral. La màxima oscil·larà entre 7 i 12 ºC al Pirineu, entre 11 i 16 ºC al Prepirineu i al quadrant nord-est, i entre 15 i 20 ºC a la resta.