El PP critica que no hi hagi «condemna ferma» del govern als atacs vandàlics

La proposta es va aprovar en junta de portaveus gràcies als vots favorables de l'oposició, tot i la negativa de la Crida i l'abstenció d'Unitat pel Canvi, ERC i Guanyem

Pintura a la façana de la seu del PP de Sabadell.
Pintura a la façana de la seu del PP de Sabadell. | PP Sabadell
Redacció
25 d'abril del 2017
Actualitzat a la 13:18h
El passat 10 d'abril el PP de Sabadell va denunciar l'atac amb pintura a la seva seu i que posteriorment Arran ho va reconèixer. Amb vistes al ple d'abril, que se celebrarà aquest dijous, els populars han proposat, en junta de portaveus, una moció de "condemna ferma" a les agressions vandàliques i "amenaces contra les seus de partits polítics, entitats i altres associacions de la societat civil".
 
El regidor portaveu del PP, Esteban Gesa, ha afirmat que a "l'Estat de Dret les llibertats han de ser defensades com el principal valor de la nostra societat" i ha afegit que "no s'ha de permetre cap tipus d'atac" que ho posi "en perill". Gesa ha avisat que si es permet "la radicalitat imposi el pensament únic i es confongui la llibertat d'expressió amb l'amenaça i la violència ideològica, haurem cavat la tomba de la nostra democràcia".  
 
La proposta ha estat rebutjada per la Crida per Sabadell i l'abstenció d'ERC, Unitat pel Canvi i Guanyem, però gràcies als vots favorables de l'oposició s'ha aprovat en junta de portaveus. El popular no s'ha mostrat sorprès per la negativa de la Crida, ja que "justifica la violència i els atacs com a política de carrer, sempre i quan les víctimes no siguin ells o el seu entorn".
 
Tanmateix, ha admès no entendre l'abstenció de la resta de formacions del govern municipal, tenint en compte que algunes de les seves seus també han estat atacades. "Sembla que els problemes i les discussions internes, per les quals travessa el govern, els impedeix un consens amb l'oposició i entre ells", ha finalitzat.