​El Teatre Auditori de Granollers acull l'acte del dia de les esquadres de la Regió Policial Metropolitana Nord

El comissari Joan Figuera, cap de la RPMN, incideix en el treball que s’està duent a terme en la prevenció dels robatoris amb força a domicilis i diu que aquest és “un objectiu prioritari” | S’han atorgat 235 distincions per actuacions meritòries de membres dels Mossos, altres cossos policials, la judicatura i la societat civil

El cap de la RPMN, Joan Figuera, durant la seva intervenció
El cap de la RPMN, Joan Figuera, durant la seva intervenció | RPMN
Redacció
25 d'abril del 2017
El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Miquel Àngel Escobar, juntament amb l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral i el cap i sotscap de la RPMN, comissari Joan Figuera i intendent Xavier Creus, respectivament, han presidit aquesta tarda, al Teatre Auditori de Granollers, l’acte institucional de celebració del Dia de les Esquadres de la Regió Metropolitana Nord.

L’alcalde de Granollers ha remarcat la importància de valors tant importants per la seguretat com la proximitat, el diàleg i la coordinació entre administracions “per tal de construir societats més fortes i fer front als nous reptes que s’esdevindran”. Ha recordat que “sense seguretat no hi ha llibertat” i que per això ha destacat que “els Mossos són essencials”.

Per la seva banda, el cap de l’ABP de Granollers, l’intendent Enric Garcia, qui ha aprofitat la celebració per presentar-se tres mesos després d’haver pres possessió, ha fet esment dels nous reptes que ha hagut de fer front i ha destacat que l’objectiu principal a tots els nivells del cos de Mossos d’Esquadra i en concret a la seva demarcació, és “minimitzar la problemàtica dels robatoris a domicilis”.

El següent en intervenir ha estat el cap de la regió. Joan Figuera ha precisat que l’any 2016 els delictes van baixar 3,4% i que amb aquest descens ja s’han reduït un 12% en els últims 5 anys. Tot i això, també ha admès que els robatoris a interior d’habitatge han augmentat un 8% i que per això l’esforç s’ha de situar en aquesta direcció. Per fer-ho ha precisat que s’ha engegat un pla de treball que té com a objectiu abordar el fenomen d’una manera més transversal entre judicatura, fiscalia i les autoritats locals.

Figuera també ha destacat ha estat la feina que s’està duent a terme per combatre l’amenaça gihadista mitjançant la formació antiterrorista (PRODERAI) que estan rebent tots els cossos de seguretat.

Felicitacions

L'acte també ha servit per atorgar 235 felicitacions, de les quals 205 han estat entregades a membres del cos de Mossos d’Esquadra. La resta han estat lliurades a cinc ciutadans, a quinze membres del personal d’administració, a una subinspectora de la Seguretat Social, a un inspector del Cos Nacional de Policia i a vuit membres de les policies locals i servei de vigilància municipal dels ajuntaments de Barcelona,  Vallromanes, Granollers, l’Ametlla del Vallès i Caldes de Montbui.
 
Algunes de les felicitacions atorgades durant la cerimònia d’avui han estat per l’actuació dels agents que van participar en els fets del dia 4 de setembre de 2016, a Santa Coloma de Gramenet, en el qual van resultar mortes dues persones com a resultat d'una baralla amb armes blanques. Així com la gestió de l'incident ocorregut a Premià de Mar el dia 18 de setembre de 2016, amb motiu de l'explosió en un habitatge en el que van resultar mortes dues persones. A banda, s’ha felicitat els caps de l’ABP de Badalona i de la CD de Sant Adrià de Besòs que van salvar la vida d’un home que va caure al terra al barri de la Mina i a qui van aplicar la maniobra RCP fins l’arribada del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). També s’ha reconegut la feina desenvolupada amb motiu de les pluges extraordinàries que es van produir el dia 12 d'octubre de 2016, les quals van afectar de manera significativa a alguns municipis del Maresme i, sobretot, a la circulació de vehicles en tota la xarxa viària. Finalment s’ha recordat l’actuació realitzada pel cap de torn l'ABP Granollers per la seva intervenció en la trobada a Lliçà d’Amunt de 10 persones amagades a la cabina d'un camió provinent de Turquia, les quals havien estat víctimes de les màfies de tràfic d’essers humans.