Sabadell i Gernika activaran les sirenes vallesanes pels 80 anys del bombardeig

Ho faran de manera simultània aquest dimecres a les 15.45 hores, la mateixa hora en la que es va produir l'atac sobre la localitat basca

La sirena del terrat de l'Ajuntament de Sabadell data de 1937.
La sirena del terrat de l'Ajuntament de Sabadell data de 1937. | Ajuntament de Sabadell
Redacció
24 d'abril del 2017
Actualitzat el 26 d'abril a les 16:08h

Aquest dimecres farà 80 anys del brutal bombardeig que Gernika va patir l'any 1937 per part de les aviacions feixistes alemanya i italiana. Per tal de recordar aquest fatídic episodi de la Guerra Civil, Sabadell i la població basca faran sonar les sirenes fabricades a la ciutat vallesana que encara avui dia conserven d'aquella època.

Serà a les 15.45 hores, la mateixa hora en la que es va cometre l'acció bélica. A Sabadell, que està instal·lada a la coberta de l'edifici de l'Ajuntament, s'escoltarà durant un minut, mentre que a Guernika ho farà durant quatre.

Es tracta d'una iniciativa que al País Basc la promou la Coordinadora Astra, el col·lectiu Lobak i la Fundació Gernika Gogoratuz. S'activarà des del refugi búnquer antiaeri que hi ha al costat de la fàbrica de creació cultural ASTRA i ho faran dos nets d'oficials de la Legió Còndor alemanya: Von Richtofen i Von Moreau.