L'OSV celebra Sant Jordi complint la cita anual amb «La Novena de Beethoven»

Aquest dissabte l'interpretarà al Palau de la Música Catalana i diumenge a l'Auditori Municipal Enric Granados de Lleida

Redacció
21 d'abril del 2017
Actualitzat a les 11:48h
La Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) farà una doble celebració aquest cap de setmana. Per una banda, Sant Jordi i per l'altra, complirà amb una tradició que anualment celebra i que així ho farà fins el 2024. Any en el que es complirà el 200 aniversari de l'estrena de 'La Novena de Beethoven', l'última simfonia completa del compositor alemany. 

Aquest dissabte la companyia, i dins el cicle 'Simfònics al Palau', al Palau de la Música Catalana es durà a terme el primer concert. Sota la batuta del director amic associat de l'OSV, Víctor Pablo Pérez, i amb les veus de la soprano Raquel Lojendio, la mezzosoprano Anna Alàs, el tenor Juan Antonio Sanabria i Sebastià Peris al baix. A més, comptarà amb la participació del Cor de Cambra de l'Auditori Enric Granados de Lleida i el Cor Madrigal de Barcelona. 

Com a pròleg, el pianista xinès, Ren Zimming, oferirà 'Fantasia Coral'. Zimming és el guanyador més jove del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes, que ho va aconseguir amb 19 anys el passat mes de juny a Lleida. El pianista asiàtic estarà acompanyat per la mezzosoprano del Cor de la Cambra de l'Auditori Enric Granados, Isabel Badia, i el tenor del Cor Madrigal, Ricard Sabata.

Per la Diada de Sant Jordi, es repetirà el programa a l'Auditori Municipal Enric Granados de la capital del Segrià. Ambdós concerts tindran una vessant solidària, ja que recolliran aliments que es destinaran al Banc d'Aliments, emmarcat dins la campanya 'La fam no fa vacances'