El Vet Aquí Sabadell recull més de 2.300 llibres infantils i juvenils per a famílies necessitades

Es destinaran a usuaris del Rebost Solidari de Sabadell

Un moment del Festival de Contes
Un moment del Festival de Contes | Juanma Peláez
Redacció
23 d'abril del 2017
La segona edició del Vet Aquí Sabadell, el festival de contes de la ciutat, s’ha tancat oficialment amb el darrer dels lliuraments al Rebost Solidari de Sabadell de contes infantils i juvenils aportats per la ciutadania en el marc del certamen. La implicació de particulars i les campanyes de recollida que han desenvolupat espontàniament escoles, empreses i entitats, juntament amb les donacions d’algunes editorials, han permès superar àmpliament l’objectiu de 2.300 exemplars que s’havien fixat els organitzadors per tal de garantir arribar a tots els usuaris del Rebost Solidari. Coincidint amb la diada de Sant Jordi, aquest material s’afegirà a les cistelles d’aliments que aquesta entitat distribueix a les famílies sabadellenques en risc d’exclusió social.

Els llibres infantils i juvenils recollits en les últimes setmanes no només arribaran totes les famílies del Rebost, sinó que també permetran adaptar les aportacions a l’edat dels nois i noies de cadascuna. La primera experiència ha sorprès fins i tot als seus impulsors després que, de forma espontània, diverses entitats i centres docents s’hagin organitzat per fer aportacions col·lectives. És el cas, per exemple, d’escoles com Escolàpies Sabadell, la Sagrada Família, els col·legis Claret i Ramar; de diversos esplais com Falcons i La Trepa, i d’entitats com l’Associació de Veïns de Torreguitart, entre altres. A més, també hi han col·laborat la revista Cavall Fort, les editorials La Galera i Casals i la Biblioteca de Sant Quirze.

El Vet Aquí Sabadell es va celebrar l’1 d’abril passat, organitzat conjuntament per LaSala Teatre i el Petit Sabadell. La pluja que va caure aquell dia va obligar a traslladar a cobert –a l’interior del Museu del Gas i de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859– totes les activitats previstes en el programa. Afortunadament, aquesta situació no va afectar ni la participació, que va assolir les 3.500 persones, ni les aportacions a la campanya del Rebost Solidari, que es van poder continuar duent a terme fins a finals de la setmana passada als establiments de la Llar del Llibre al centre de Sabadell.