Tornen a fixar el judici a dos acusats d'obligar dones veneçolanes a prostituir-se

L'Audiència va suspendre la vista perquè una de les víctimes, testimoni protegit, no apreciava amb claredat fotografies clau que se li mostraven per videoconferència | La investigació va arrencar a Terrassa el 2014, quan la policia va trobar una jove en situació irregular en un local

Redacció
24 d'abril del 2017
L'Audiència de Lleida ha tornat a fixar pel 26 i el 27 d'abril el judici que s'havia de celebrar el 15 de febrer a un home i una dona acusats de portar enganyades a Lleida dones de Veneçuela i obligar-les a prostituir-se. La sala va decidir suspendre la vista quan una de les víctimes, denunciant dels fets i testimoni protegit, no apreciava amb claredat fotografies clau que se li mostraven també per videoconferència. La dona declarava també per videoconferència, a través d'un televisor col·locat d'esquenes a la sala per preservar la seva identitat. El ministeri públic considera clau aquestes fotografies perquè presumptament apareix la víctima vivint i exercint la prostitució al carrer, quan ella va denunciar que els acusats la tenien tancada en una casa. Per aquest motiu, la fiscalia va demanar la suspensió de la vista i que li fossin mostrades les fotografies de manera que les pogués veure amb claredat. Les defenses dels acusats es van adherir a la petició i el magistrat va acceptar ajornar el judici.

La fiscalia sol·licita per a cadascun dels acusats una pena de set anys de presó per un delicte de tràfic d'éssers humans i tres anys de presó més i una multa de 5.400 euros per un delicte de prostitució coactiva. A més, demana que indemnitzin amb 10.000 euros la víctima que va denunciar els fets i que va col·laborar amb la policia com a testimoni protegit. 

La investigació es va iniciar a Terrassa

La investigació es va iniciar el 22 de setembre de 2014 quan la Ucrif, la unitat de la policia espanyola contra les xarxes d'immigració i falsificació documental, va localitzar en un local de Terrassa una jove veneçolana en situació irregular. La dona va explicar que el seu home havia mort i havia de mantenir una filla així que a través d'un conegut va contactar amb l'acusada, que, segons la fiscalia, li va oferir anar a Lleida a treballar de cambrera, en un dels locals de l'acusat, a canvi d'entre 10 i 30 euros per copa. Ella va acceptar i l'acusada li va gestionar la documentació i el viatge.

L'acusada és una dona de 26 anys, nascuda a Veneçuela i resident a València, i l'altre acusat és propietari de diversos pubs a Lleida on presumptament s'obligava dones procedents de Veneçuela a prostituir-se. Segons la testimoni protegida, quatre dones, inclosa ella, vivien en un pis a Lleida i només sortien per anar als locals a treballar. L'acusat els reclamava, segons la mateixa víctima, 3.000 euros més les despeses de viatge i allotjament, que li havien de pagar prostituint-se a canvi de 50 euros per servei i les amenaçava dient que si no complien, mataria els seus familiars a Veneçuela. El ministeri públic sospita que els acusats van tramitar la repatriació de, com a mínim, catorze dones.