PIMEC insisteix en la necessitat d'impulsar la col·laboració entre els dos vallesos

La patronal planteja crear una Unitat de Promoció conjunta per atraure inversions exteriors i millorar els polígons

Redacció
14 d'abril del 2017
La patronal PIMEC aposta perquè, més enllà del debat sobre el model territorial, s’intensifiqui la col·laboració entre el Vallès Occidental i l’Oriental. En aquesta línia, considera que una bona fórmula de cooperació seria crear una Unitat de Promoció conjunta per atraure inversions exteriors i millorar els polígons industrials. El clam arriba després d’estudiar les conclusions de l’estudi de l’Institut Cerdà sobre les oportunitats per desenvolupar polítiques conjuntes entre els dos vallesos i a l'espera que es defineixi el desplegament de la Llei 30/2010 de Vegueries de Catalunya.

La patronal considera que cal reflexionar sobre una major col·laboració entre els vallesos. En l’estudi de l’Institut Cerdà, apareixen exemples de cooperació en àmbits com els residus, l’aigua i els espais naturals, que han tingut bons resultats. Per contra, el document indica que les experiències pel que fa a entitats supramunicipals dedicades a la promoció econòmica com el Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona, el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona o l’Associació Àmbit B-30, són molt variades i poc concretes.

La patronal indica que una bona fórmula de cooperació entre els vallesos seria crear una Unitat de Promoció conjunta per atraure inversions exteriors i promoure millores als polígons industrials. “Aquesta unitat hauria d’estar tutelada per tots els ajuntaments d’ambdues comarques i les entitats empresarials del territori, en un model exemplar de col·laboració público-privada”, apunten en un comunicat.

El president de PIMEC Vallès Occidental, Francesc Elías, posa de relleu l’experiència de la comarca en temes de concertació i ressalta les accions en les quals els dos vallesos poden treballar conjuntament com “optimitzar recursos, accions de recuperació del teixit productiu, la reducció de taxes d’atur o vetllar pel model català de comerç”. Des de l’altra comarca, el president de PIMEC Vallès Oriental, Vicenç Paituví, afegeix que “cada comarca té la seva pròpia identitat, però convé sens dubte impulsar la col·laboració”.