Sabadell podrà recuperar 11 milions d'euros amb la nova oficina de l'Agència Tributària

Ajuntament i Generalitat signen un conveni de col·laboració per recaptar impostos | La nova oficina de l'Agència Tributària de Catalunya s'obrirà al setembre

Oriol Junqueras i Juli Fernàndez rubricant el conveni
Oriol Junqueras i Juli Fernàndez rubricant el conveni | Juanma Peláez
Albert Hernàndez
10 d'abril del 2017
Actualitzat el 11 d'abril a les 17:45h
L'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, han firmat aquest dilluns el conveni de col·laboració per a que l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) recapti els impostos executius de la ciutat i a més permetrà perseguir els 11 milions d'euros que es deuen al consistori.
 
El regidor de Nova Economia i Serveis Centrals, Albert Boada, ha estat molt clar: "S'acaba un mite que si tens un tribut que deus a Sabadell i no ets de la ciutat, no es paga". L'alcalde, Juli Fernàndez, ha assenyalat que fins ara no es podia reclamar "perquè eren de fora de la ciutat" i d'aquesta manera, permetrà fer el sistema fiscal "més just i més eficient", i ha recordat que aquesta quantitat és el "5% del pressupost municipal".
 
Es tracta d'un acord que centralitzarà la feina que es feia des de l'Oficina Liquidadora del Registre de la Propietat de Sabadell i la seu central de l'ATC, a la Zona Franca de Barcelona, com poden son impostos ambientals, al joc i de les grans superfícies, entre d'altres. Un servei que farà des de la nova oficina de l'ATC, que a partir del 1 de setembre entrarà en funcionament a la carretera de Barcelona número 359 i que, a més, donarà servei a les poblacions del voltant.
 
En aquesta sentit, Junqueras ha detallat que el nou equipament tindrà uns 630 metres quadrats i comptarà amb 22 treballadors i ha assegurat que aquesta col·laboració té "la doble voluntat de teixir la xarxa tributària" i ser "un proveïdor de serveis" per al conjunt d'administracions de Catalunya.
 
Sabadell tanca campanya
 
La signatura de l'acord a Sabadell ha suposat el final de la campanya de presentació de les 15 oficines de l'ATC que es repartiran pel territori català i que, com ha explicat el vicepresident del Govern, a finals d'abril haurien de començar les obres per estar en funcionament l'1 de setembre.
 
Junqueras ha remarcat la importància de la existència de l'Agència, ja que en dos anys "ha aixecat" 360 milions d'euros de frau i "es molt millor que aquests diners estiguin a les escoles i hospitals que a les butxaques dels defraudadors", ha finalitzat.