Sabadell remodelarà el Pavelló Municipal d'Esports

La mesura permetrà que s'hi puguin dur a terme diverses activitats a la vegada | Les obres consistiran a substituir la zona central i la pista d’atletisme del voltant per un nou paviment de parquet

El Pavelló Municipal d'Esports de Sabadell
El Pavelló Municipal d'Esports de Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
29 de març del 2017
L'Ajuntament de Sabadell remodelarà les pistes esportives del Pavelló Municipal d’Esports del carrer de Sol i Padrís, amb un pressupost de 437.010,63 euros. Les obres preveuen enderrocar les actuals pistes d’atletisme i reorganitzar l’àrea esportiva.

El Pavelló tindrà una pista central i dues pistes transversals, que permetran dur a terme diverses activitats simultàniament. Per aconseguir-ho, es substituiran els diversos paviments actuals per un d’únic, de parquet, i es delimitaran les tres pistes. A més, l’ampliació de la zona esportiva modificarà l’accés a les grades, que es reordenarà.

La remodelació es porta a terme perquè l’espai central, on es fa gimnàstica rítmica, gimnàstica de manteniment, escola de patinatge i altres competicions esportives – basquet, futbol sala o handbol– ha arribat al final de la seva vida útil pel pas del temps i per diferents actuacions de manteniment. Pel que fa a l’anella d’atletisme, situada al voltant de l’espai central, està en desús ja que no compleix amb la longitud reglamentària actual.

La previsió és dur a terme les obres a l’estiu, per no interrompre l’ús del Pavelló durant el curs escolar. 

Tres pistes

Les obres consistiran a substituir la zona central i la pista d’atletisme del voltant per un nou paviment de parquet, que ocuparà tota l’àrea de pràctica esportiva i que passarà dels 2.213m2 actuals als 2.630m2. A la pista central es podrà jugar a futbol sala, handbol, bàsquet i voleibol. Una de les pistes transversal s’habilitarà també per a futbol sala, handbol i voleibol. A l’altra es marcarà el parquet per jugar a hoquei, futbol-sala i handbol. Els marcatges de patinatge artístic estaran repartits pels diferents espais del parquet.

Les tres pistes tindran les dimensions reglamentàries dels diferents esports. En el cas de la d’hoquei, s’instal·laran les tanques que limiten el terreny de joc i que seran desmuntables.

Ampliació de la grada

L’augment de superfície esportiva obligarà a reordenar els accessos a les grades. Per això es construirà una nova anella de circulació situat al nivell de la primera filera de seients actuals, que s’eliminarà. A més, s’instal·larà una nova barana per separar la zona de joc i l’àrea dels espectadors i s’habilitaran espais destinats a persones amb mobilitat reduïda.