​Sabadell serà aquest dissabte una ciutat de conte

La ciutat acull la segona edició del festival Vet Aquí Sabadell | Més d’un centenar de rondallaires hi prendran part en diferents emplaçaments del centre i les biblioteques municipals

Portades de diferents contes
Portades de diferents contes | Albert Segura
Redacció
28 de març del 2017
Actualitzat a les 14:32h
La ciutat de Sabadell acull aquest dissabte el Vet Aquí Sabadell, la segona edició del Festival de Contes, i que se centrarà en el centre del municipi. Concretament, un centenar de rondallaires participaran en els actes programats principalment a la plaça del Gas, als Jardinets del centre i a la plaça Marquilles, però que també es descentralitzarà a les biblioteques municipals.
 
Després de la bona acollida de l’any passat, en què unes 3.000 persones es van sumar a la iniciativa, el festival arriba amb piles carregades i activitats tant per a petits com per a grans. “Hem doblat el nombre del rondallaires, passant dels 50 de l’any passat als més de 100 que preveiem per aquest any”, explica Anna Fité, directora del festival.
 
La iniciativa compta amb seguit d’activitats que se centren en dissabte, amb activitats que arrencaran a les 11.00 hores per als més menuts, i que contaran amb un racó denominat Spliker’s Contes a la plaça Marquilles, on tothom qui ho vulgui podrà explicar el seu. A la tarda, a la biblioteca Vapor Badia i a la cafeteria El Planet, s’explicaran contes per adults.
 
Carrers decorats i solidaritat
 
Amb l’objectiu de convertit-se en una ciutat de conte, la ciutat comptarà amb tres emplaçaments principals, centrats en la plaça del Gas, els jardinets del centre i la plaça Marquilles, tot molt a tocar. A més, l’associació de comerciants del carrer Sant Quirze decoraran el carrer, un element que volen guardar com una sorpresa fins a darrera hora.
 
Paral·lelament, es celebrarà el Rebost Literari, on es farà una recollida de contes i llibres nous o poc usats per a repartir entre els usuaris del Rebost Solidari que tenen canalla. “L’objectiu seria arribar als 2.300, que són el nombre d’usuaris que cada 15 dies reben un lot del Rebost”, ha explicat Fité.