Els Saballuts estrenen el 9 de 7 a la diada del Tèxtil de Sabadell

Els terrassencs estrenen el 3 de 8 i els de Sant Cugat el 4 de 8, i se sumen als Castellers de Sabadell, que ja havien descarregat el carro gros la setmana passada

Redacció
27 de març del 2017
Actualitzat a les 12:58h
Pilars d'entrada de Saballuts i Gausacs a la diada del Tèxtil
Pilars d'entrada de Saballuts i Gausacs a la diada del Tèxtil | Saballuts
Els Minyons de Terrassa i els Castellers de Sant Cugat van estrenar els castells de vuit aquesta temporada a casa dels Castellers de Sabadell, a la diada del Tèxtil, que va reunir les tres colles més en forma del Vallès Occidental en una diada àgil davant del Gremi de Fabricants de la cocapital vallesana.

Els Saballuts, que exercien d'amfitrions, van obrir la diada amb el primer 2 de 7 de l'any, i a la segona ronda van estrenar, també, el 9 de 7. Els sabadellencs van esperar a la tercera ronda per atacar els vuit pisos, amb un 4 de 8 que ja havien descarregat la setmana anterior a la diada d'inici de temporada, abans de tancar la diada amb dos pilars de 5.

Els Minyons de Terrassa van obrir la diada, la primera fora de casa de la seva temporada, amb la seva estrena de la jornada, el 3 de 8. A la segona ronda, els malves van optar pel 2 de 7, que ja havien estrenat la setmana anterior a casa, per acabar amb el 5 de 7 i amb dos pilars de 5.

Per la seva banda, els Castellers de Sant Cugat van tornar a plaça tres setmanes més tard d'obrir la temporada a Sant Medir. Els verds Collserola van descarregar el 7 de 7 a la primera ronda, abans de descarregar el 4 de 8 a la segona. Per tancar la diada, els Gausacs van optar pel 2 de 7 i pel vano de 5.

Propera parada, Can Jorba

Santcugatencs i terrassencs tornaran a trobar-se a plaça a la Diada de Can Jorba, al portal de l'Àngel de Barcelona, diumenge que ve, amb els Castellers de Barcelona. Els Minyons, a més, també hauran actuat dissabte a la Culturassa, la trobada de grups de cultura popular i tradicional catalana de Terrassa, el dissabte al vespre.