GALERIA DE FOTOS Concert per a piano de Chopin i Mosaic de Sons de l'OSV

James Ross s'estrena amb un concert dedicat a Chopin | L'espectacle ha comptat amb la participació d'un grup de persones amb discapacitat intel·lectual

James Ross, al capdavant de l'OSV
James Ross, al capdavant de l'OSV | Juanma Peláez
Redacció
27 de març del 2017
El futur director titular de l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), James Ross, es presentarà aquest divendres en societat a Sabadell dirigint per primer cop l'orquestra amb el Segon Concret de Piano de Chopin. Ho farà de la mà del pianista Iván Martín, amb un moviment lent que provoca l'enyor de tots els amors que mai s'han tingut, segons l'OSV.

També es representarà la Simfonia núm. 3 del compositor català Salvador Brotons. El concert arrencarà, però, amb la prova que la música és per a tothom: compartint escenari amb discapacitats intel·lectuals, i fent créixer La flor más grande del mundo, d'Emilio Aragón, obra brodada sobre un poema de José Saramago. 

El concert serà dirigit per James Ross, qui assumirà la titularitat de l'OSV a partir de setembre de 2017. El concert es tancarà amb El Moldava, obra que Bedrich Smetana va compondre l'any 1874, quan ja estava del tot sord, i que ens narra el viatge del riu Moldava des del seu naixement fins a la seva arribada triomfant a Praga.