El Sabadell RC es retroba amb la victòria

Un moment del partit
Un moment del partit | SRC
Oriol Ferran
25 de març del 2017
Després de quatre derrotes consecutives a la Primera Divisió Catalana de Rugbi, el sènior masculí del Sabadell Rugbi Club va aconseguir aquest cap de setmana la segona victòria contra el filial del CEU (Club Esportiu Universitari) de Barcelona. La victòria per 12-24, amb bonificació ofensiva inclosa, fa que els de Fran Gonzalez es mantinguin vius a la lluita per la permanència a la categoria.

Els dos equips arribaven amb només un punt de diferència a la classificació, cosa que feia preveure un partit igualat i entretingut. Van ser però els locals que van dominar els primers instants de partit amb una sèrie d’envestides que la defensa vallesana va aconseguir frenar amb èxit. Passats els primers compassos del matx, al minut 13, Miquel Armengol plantava la pilota a la zona de marca barcelonina després d’una magnífica jugada col·lectiva. El mig de melé sabadellenc, Martxel Aramendi, va aconseguir transformar el xut i posar el Sabadell RC per davant, un avantatge que ja no deixaria escapar. Amb els locals encara tocats pel primer try visitant, Oriol Ferran aprofitava una errada barcelonina per robar l’oval i tornar a assajar. Aramendi no va transformar aquest xut al trobar-se molt escurat, pel que posaven un avantatge de 12 punts al primer quart d’hora de joc. A partir d’aquell moment es van poder veure els millors minuts de joc del Sabadell RC, que es va trobar còmode amb la pilota i va aprofitar les concessions dels universitaris.

Quan es portaven vint-i-cinc minuts de la primera part, Oriol Ferran va ampliar la distància amb un altre assaig després d’una jugada d’estratègia a la sortida d’un cop de càstig. El Sabadell RC seguia tenint opcions per ampliar encara més la distància, però els va faltar clarividència als metres finals. Tot i així, quan faltaven cinc minuts per acabar la primera part, els locals van aconseguir el quart assaig que els donava el punt de bonificació ofensiva. El try de Rich Antczak venia precedit d’una magnífica jugada de contraatac, que amb la transformació d’Aramendi posava el 0-24 al límit del descans. A l’última jugada abans de l’aturada els locals aconseguien un assaig després d’unes quantes fases de la davantera. Amb aquesta marca, el marcador a la mitja part era de 7-24.

La segona part va resultar un domini dels locals, que a base d’experiència van intentar donar la volta al marcador. Els vallesans, que van estar defensant pràcticament tota la segona part, no van saber tornar a imposar el seu joc i això ho van aprofitar els locals per jugar prop de la zona de marca vallesana. Tot i així, els barcelonins no van ser capaços d’assajar fins a falta de quinze minuts per finalitzar el partit i posar el 12-24 que ja no es va moure. En els últims compassos del partit, els locals es van bolcar a l’atac amb més cor que organització i els sabadellencs només van haver de mantenir el nivell defensiu per conservar la renda acumulada i aconseguir la victòria.

L’entrenador del Sabadell RC, Fran Gonzalez, felicitava als seus jugadors al final del partit per “l’esforç i l’organització defensiva” i per haver aconseguit una victòria que pot ser vital. Segons l’entrenador dels vallesans, aquests cinc punts “poden valdre una permanència”. González també afegia que s’ha de treballar molt encara per aconseguir aquest objectiu.

Després de la victòria d’aquesta cap de setmana el Sabadell RC es troba a només dos punts de la permanència amb un partit encara pendent de disputar. D’aquesta manera, el pròxim partit contra la unió d’equips de Banyoles i Garrotxa (dissabte 25 a les 18.30h a Banyoles) serà clau per aconseguir complir l’objectiu de la permanència.