​Estudiants de SCC de la UAB denuncien una recollida de signatures per expulsar-los del campus

L'alerta avisa després que la setmana passada un grup antifeixista va rebentar un acte del col·lectiu i va cremar-los una bandera espanyola | La direcció del centre ha iniciat un procés de mediació per intentar solucionar el conflicte entre el col·lectiu i els antifeixistes

Moment de la crema de la bandera espanyola
Moment de la crema de la bandera espanyola | @Societatcc
Redacció
22 de març del 2017
Actualitzat a les 17:57h
El col·lectiu d'estudiants de Societat Civil Catalana (SCC) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) assegura que la formació Plataforma Antifeixista del campus ha engegat una campanya per recollir signatures per expulsar-los del centre. Els afectats han presentat una queixa davant la rectora, Margarita Arboix, en considerar que es tracta d'un episodi de "persecució ideològica i incitació a l'odi d'extraordinària gravetat".

Fa una setmana va tenir lloc un episodi de tensió entre els dos col·lectius a la plaça Cívica de la UAB quan un grup de persones va agafar una bandera espanyola d'una carpa de SCC i va cremar-la. La direcció del centre assegura que està tractant de solucionar el conflicte mitjançant la mediació entre ambdues parts.

Els estudiants de Societat Civil Catalana asseguren que en els darrers mesos s'han intensificat les "agressions i amenaces" que pateixen per part de membres de la Plataforma Antifeixista i que afirmen que estan sotmesos a molta pressió: "Quan anem a la universitat ens insulten, donen cops de colze, ens escupen...aquesta és la realitat", ha assegurat Josep Lago, coordinador de joves de SCC i estudiant de la UAB.