​Més de 500 monitors, monitores i infants d'esplais del Vallès es troben a Sant Cugat

L'objectiu és reivindicar l'espai pública | la cita és durant tot el cap de setmana

Un grup de nens jugant
Un grup de nens jugant | Esplais Catalans
Redacció
25 de març del 2017
Onze esplais vallesans de la federació Esplais Catalans-ESPLAC fan aquest cap de setmana una trobada de joves i infants a Sant Cugat sota el lema Per una infància al carrer, que culminarà en una gran cercavila. El col·lectiu reivindica espais perquè els nens i nenes puguin discórrer per la ciutat sense obstacles, amb una representació de fins a 11 esplais del Vallès Occidental i Oriental en la Trobada General

Els esplais, que formen part de la federació d'esplais laics Esplais Catalans–Esplac, lamenten que es troben contínuament amb obstacles a l'hora de demanar permisos, per jugar a pilota a les places amb els infants o per demanar espais públics com escoles o poliesportius per dormir alguna nit o fer activitats. La trobada, la més gran realitzada fins ara pels esplais vallesencs de l'entitat, compta ja amb 111 monitors i monitores i més de 400 infants inscrits.

La trobada ha arrencat aquest dissabte a les 10:00 hores a la Plaça Lluís Millet, on es dividiran per grups d'edat (xics, petits/es, mitjans/es, joves) i faran jocs de coneixença fins a l'hora de dinar. Després del dinar, els i les més petites faran gimcanes per diferents places de Sant Cugat, mentre que els i les joves rebran formacions sobre educació emocional, gènere, situació de refugiats i refugiades o estereotips.

F​inalment, el diumenge serà el moment fort del cap de setmana, ja que els més de 500 participants realitzaran una cercavila conjunta pels carrers de Sant Cugat per culminar la trobada amb un acte reivindicatiu, a les 11:00h. La cercavila comença i acaba a la Plaça Ramón Barnils de Sant Cugat. Al final de l'acte continuació, cap a les 12:30h, es farà una actuació d'un grup d'animació infantil.