​Activat l'«avís preventiu» per elevada contaminació a l'àrea de Barcelona

La mesura es deu a l'elevada presència de diòxid de nitrogen i es recomana reduir l'ús del cotxe

Redacció
21 de març del 2017
Sabadell en un dia d'elevada contaminació
Sabadell en un dia d'elevada contaminació | Norma Vidal
L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha activat aquest dilluns el protocol d'actuació per a episodis ambientals d'elevada contaminació atmosfèrica en la seva fase d'"avís preventiu" de diòxid de nitrogen, i ha recomanat reduir els desplaçaments en cotxe.

Es tracta d'un dels contaminants més nocius per a la salut de les persones i del que se superen en algunes ocasions els límits establerts per la UE i l'Organització Mundial de la Salut (OMS), ha informat l'AMB en un comunicat.

En concret, s'ha superat el valor de 160 ug/m3 de NO2 de mitjana en una hora i la previsió a 24 hores "no indica una millora en els nivells", per la qual cosa l'AMB notifica la situació i el nivell d'avís i ofereix consells a la ciutadania.

Entre ells, recomana realitzar trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit; utilitzar el transport públic; reduir desplaçaments en vehicle privat, i utilitzar cotxe compartit.

També aconsella conduir de forma eficient; en casos de disposar de diferents cotxes, utilitzar el que tingui emissions més baixes; regular la climatització de les llars, i assegurar-se del bon funcionament de les calefaccions.

El vicepresident de Mobilitat i Transport, Antoni Poveda, ha enviat a tots els ajuntaments metropolitans la comunicació de l'activació de les mesures previstes en el protocol que es va aprovar en gènere.