​BBVA cedeix 90 habitatges a la Generalitat per a lloguer social a Sabadell

A Sabadell, la Generalitat compta ja amb 66 habitatges en procés d'assignació a famílies vulnerables, del total dels 90 cedits per BBVA

Acte de cessió dels habitatges
Acte de cessió dels habitatges | BBVA
Redacció
21 de març del 2017
El BBVA ha cedit a la Generlitat un total de 90 habitatges. El conveni subscrit el passat mes de juliol, amb una vigència de 8 anys, comporta la cessió per part de BBVA a la Generalitat de 1.800 habitatges en un termini de 3 anys, per tal que siguin destinats a lloguer social per a famílies en situació de vulnerabilitat. 

El BBVA, en els primers 6 mesos de vigència de l'acord, ja ha entregat 840 habitatges del total acordat, segons apunta en un comunicat. Christian Terribas, director territorial de BBVA, destaca el compromís de BBVA amb la societat catalana en l'àmbit de l'habitatge social: "BBVA, a través de la seva política social d'habitatge, garanteix solucions als clients hipotecaris en situació de vulnerabilitat".

Per la seva banda, la consellera d'Habitatge, Meritxell Borràs, destaca que "aquest acord amb BBVA és una mostra més del ferm compromís del govern d'incrementar el parc d'habitatges de lloguer social". En aquest sentit, afegeix que "les claus lliurades són d'habitatges situats en municipis on fan molta falta" i, per tant, "són un exemple de resposta integral a les situacions de més emergència".

A data d'avui, dels 840 habitatges ja cedits per part de BBVA, 632 es troben a Barcelona, 74 a Lleida, 90 a Tarragona i 44 a Girona. De tots ells, la Generalitat ja compta amb 456 pisos en procés d'assignació a famílies en situació de vulnerabilitat social distribuïts en 67 municipis de Catalunya, entre els quals es troben ciutats com Badalona, Barcelona, Girona, Granollers, l'Hospitalet de Llobregat, Lleida, Mataró, Reus, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Tarragona i Terrassa.

En concret, a Sabadell, la Generalitat compta ja amb 66 habitatges en procés d'assignació a famílies vulnerables, del total dels 90 cedits per BBVA a la població.
El procediment d'adjudicació d'aquests habitatges s'impulsa a través de l'Agència d'Habitatge de Catalunya, mitjançant la Mesa d'Emergències i en col·laboració amb els ajuntaments. Els lloguers, amb una vigència màxima de 5 anys, es fixen en funció de la capacitat econòmica de cada família, i es mouen entre un 10 i 18% dels ingressos de la unitat familiar.

Com a mesura d'acompanyament, les famílies vulnerables beneficiaries d'aquests habitatges s'inclouen en un programa social realitzat per la Generalitat per a millorar les seves condicions d'integració a la societat. El programa es dura a terme durant tota la vigència de la cessió.