La Creu Roja atén 137 persones al servei de dutxes

El servei està dirigit a les persones sense recursos

Servei de dutxes
Servei de dutxes | Creu Roja
Redacció
22 de març del 2017
La Creu Roja ha atès 137 persones sense recursos en el servei de dutxes. Es tracta del projecte Entre Vies, que dona resposta a les necessitats socials de les persones sense sostre, complementant altres recursos i serveis existents a la ciutat per aquest col·lectiu. L’objectiu és enllaçar diferents serveis fonamentals per què una persona sense sostre i/o en risc d’exclusió social pugui fer un procés d’inclusió al seu entorn.

Concretament, es tracta del servei de dutxes, un espai adequat en el es facilita el material necessari per a la higiene i roba neta, complementant el servei amb un esmorzar, que proporciona un espai de trobada i conversa. A més, s'ha fet entrega de lots d’aliments en aquells casos que es requereixi; ajudes econòmiques puntuals per fer front a despeses com transport, compra d’ulleres, renovació documents, etc. I el club de feina, espai de recerca activa de feina on reben una atenció individualitzada i poden desenvolupar aptituds que afavoreixin la seva inclusió dins del mercat laboral.
 
Al llarg de l’any 2016 en van realitzar 56 dies de servei, on un total de 137 persones diferents s’han beneficiat d’aquest servei, de les que 14 han estat dones. El perfil d’usuari més habitual no ha variat respecte els anys anteriors, home d’entre 35 i 55 anys en ocasions amb algun tipus malaltia de salut mental i/o addiccions.
 
Un altre servei amb el que es dona resposta durant l’hivern quan el fred és més intens i les temperatures estan entre els 3 i 0ºC és la Unitat d’Emergència Social,  recurs preventiu per a persones que es troben en situació de sensellarisme. Es realitzen sortides amb un vehicle amb mantes, roba d’abric i beguda calenta. Durant els mesos de gener i febrer del 2016 es va activar el servei 3 vegades, donant cobertura a les necessitats de 10 persones diferents, i tot gràcies a la col·laboració d’un equip de 8 persones voluntàries.