Càritas demana la pau a Síria en un acte a Sabadell

El col·lectiu ho ha fet als peus de l'església de Sant Fèlix

Un moment de l'acte
Un moment de l'acte | Càritas
Redacció
16 de març del 2017
Actualitzat a les 12:30h
Càritas Diocesana de Terrassa ha fet aquest dimecres a Sabadell un acte per demanar la pau a Síria. L’acte, que s’ha fet a davant de l’església de Sant Fèlix de Sabadell, i s’emmarca a la campanya promoguda per Caritas Internationalis  Síria, la pau és possible perquè a tot el món es facin gestos i pregàries per demanar la fi del conflicte.

S’han mostrat pancartes demanant la pau, amb el lema Peace for Syria, i un voluntari ha llegit el manifest de l’entitat, on es demanava a governants de tot el món què treballin per:
- Assegurar la fi de la violència i que totes les parts en conflicte s’uneixin per trobar una solució pacífica.
- Donar suport als milions de persones afectades per la guerra.
- Oferir als sirians, dins i fora del país, dignitat i esperança.

En l'acte també s’ha demanat que es promogui que l’ajuda humanitària arribi a totes les persones i a totes les zones de Síria; una negociació inclusiva de tota la societat civil síria; la coexistència pacífica de les diferents comunitats religioses i ètniques i la protecció de les minories; que es posi fi a la doble moral i la doble agenda dels governs que comercien amb armes i financen la guerra; i impuls per a la reconstrucció de Síria en tots els àmbits.

El conflicte

A Síria, més de 13,5 milions de persones necessiten assistència humanitària, 6,3 viuen desplaçats i uns 5 milions de sirians viuen com a refugiats a altres països, segons les últimes dades facilitades per l’ACNUR, l’agència de l’ONU per als refugiats. 

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernández s’ha sumat a l’acte. En representació del bisbat de Terrassa ha assistit al gest per la pau el mossèn Carles Cahuana, secretari general i canceller del Bisbat. També hi eren presents el delegat episcopal de Càritas, mossèn Josep Maria Oca i el mossèn de la parròquia de Sant Fèlix, Txema Cot. Per part de Càritas Diocesana, hi havia el director general, Salvador Obiols, encapçalant la representació i treballadors de l’entitat.