Sabadell adquireix un avió Starfighter de l'exèrcit holandès

El Parc Aeronàutic Catalunya el presentará diumenge en el dia de portes obertes a l'Aeroport

L'aparell adquirit
L'aparell adquirit | PAC
Redacció
15 de març del 2017
Actualitzat a les 11:42h
La Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya (PFAC), amb seu a l'Aeroport de Sabadell, ha adquirit recentment el Lockheed F-104G D-8282 "Starfighter" procedent de la Royal Netherlands Air Force. Després d'un llarg procés de quatre anys de gestions documentals, l'aparell va ser lliurat el passat dilluns 6 de març i serà presentat en societat aquest proper diumenge.
 
Tres sub-oficials mecànics comandats per un comandant-enginyer de la RNethAF van transportar l'avió sobre una plataforma telescòpica articulada de 24m per carretera i el van muntar el dissabte 4 comptant amb la col·laboració d'un nombrós grup de Voluntaris de la FPAC. Després d'una neteja a fons feta pels voluntaris diumenge al matí, aquesta singular mostra d'enginyeria aeronàutica dels dies de la guerra freda va ser el centre de la cerimònia formal de recepció, que va tenir lloc a l'hangar del taller-escola el dilluns 6 de març.
 
Diumenge que ve es farà l'exposició estàtica de l'aparell, dia en què es durà a terme la jornada de portes obertes a les instal·lacions de l'Aeroport de Sabadell. La jornada de portes obertes comptaran amb portes obertes es complementarà amb exhibicions en vol, que s'iniciaran a les 11.00 hores.