IKEA diu adéu a les clau Allen

Ha desenvolupat un nou sistema de muntatge més ràpid | Garanteixen que és igual de segur

Redacció
12 de març del 2017
Un exemple del nou sistema
Un exemple del nou sistema | IKEA

La multinacional sueca del moble IKEA ha decidit simplificar-nos, encara una mica més, la vida a aquells qui compren els seus productes. La firma ha ideat un nou sistema que elimina del tot l'ús de visos i, per tant, la desaparició de la clau Allen com element identificatiu dels seus mobles.

Es tracta del sistema que s'ha batejat wedge Dowel, una cosa així com "passador de falca". Es tracta de l'aplicació d'un sistema dentat que permetrà a les peces encaixar entre elles, fet que simplificarà el mecanisme de muntatge.

A la vegada, es calcula que el temps que dedicarem a muntar, per exemple, una prestatgeria, serà un 80% menor a l'actual. També es garanteix que els mobles duraran més i que la seguretat no es veurà afectada. 

El sistema no és totalment nou, i de fet existeix des de 2014 per a les sèries Regissör i Stockholm. A partir d'ara, però, es generalitzarà per a totes les peces possibles. De moment només estarà disponible per a les peces de fusta, però els enginyers d'IKEA afirmen que ja estan treballant per aplicar-lo a altres materials.