Alerten que la sortida de la crisi pot portar a una nova bombolla immobiliària

Tot i que l'any 2016 s'han creat més de 15.000 llocs de treball al Vallès Occidental, el tipus de contractació i els perfils són de baixa qualificació | Un dels sectors que més ha crescut és el de la construcció

Redacció
08 de març del 2017
Actualitzat el 10 de març a les 11:41h
Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal, amb Amadeu Aguado, responsable de l'Observatori
Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal, amb Amadeu Aguado, responsable de l'Observatori | Consell Comarcal
El Consell Comarcal del Vallès Occidental considera que la sortida de la crisi econòmica pot portar a una nova bombolla immobiliària, ja que la construcció és un dels sectors que està creixent més i el preu dels habitatges de lloguer també estan pujant. Aquesta és una de les principals conclusions que es desprenen de l'Informe de població 2016 i el Flaix Socioeconòmic 4t trimestre de 2016 que ha donat a conèixer l'ens supramunicipal. El document també reflexa que el Vallès Occidental ha mantingut la població, mentre Catalunya en perdia i que s'ha produït una recuperació dels llocs de treball.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha explicat que les dades indiquen que el Vallès Occidental ha recuperat el 50% dels llocs de treball que va perdre durant la crisi però alhora mostra que les contractacions que es fan són de perfil baix i de temporalitat. "També veiem que hi ha sectors com la construcció que tornen a créixer i per això fent un toc d'alerta perquè s'estan posant les condicions perquè es pugui donar una nova situació de bombolla immobiliaria", ha assegurat.

En aquesta línia ha demanat que es faci una reflexió sobre de quina manera s'està sortint de la crisis i ha considerat que cal fer una aposta ferma per la industria, que ocupa perfils més alts i té una contractació més estable. "Hem de ser capaços de continuar aquesta aposta industrial per continuar sent motor i ser capaços des de les administracions per no generar la situació de bombolla immobiliària,de fer polítiques actives d'habitatge i apostar per nous sectors industrials".

Per la seva banda, el vicepresident del Consell i responsable de l'Observatori comarcal, Amadeu Aguado, ha destacat que amb les dades econòmiques del 2016 es pot dir "que l'optimisme s'instal·la però amb una certa precaució". Ha remarcat que tot i que l'any 2016 s'han creat més de 15.000 llocs de treball el tipus de contractació i els perfils són de baixa qualificació. Aguado assegura que "el ritme de contractació semestral de finals de 2016 és el millor registre des de l'any 2008 però existeix un atur estructural a la comarca sobre el qual cal treballar des de totes les administracions. Els majors de 50 anys són un perfil sobre el que cal actuar amb polítiques públiques d'ocupació", ha idnicat.