Una mala primera part enfonsa el Sabadell RC davant de l'Hospi (17-45)

El partit va acabar amb derrota vallesana després de que els del Baix Llobregat anotessin fins a cinc assajos a la primera part

Oriol Ferran
01 de març del 2017
La Primera Divisió Catalana de rugbi és una categoria amb molt nivell i exigent, i els jugadors de Fran Gonzàlez ho estan experimentant de primera mà. Aquest passat cap de setmana s’enfrontaven a La Roureda al filial de l’Hospitalet. El partit va acabar amb derrota vallesana després de que els del Baix Llobregat anotessin fins a cinc assajos a la primera part. Amb un balanç de cinc derrotes i només una victòria, l’equip de Sabadell es troba en posicions de descens abans d’encarar el tram decisiu de la temporada.

El partit va començar molt malament pels interessos dels sabadellencs que veien com als pocs minuts de joc ja perdien a causa d’un assaig molt matiner dels visitants. Els arlequinats no van sortir del tot concentrats i l’Hospitalet, un equip molt més experimentat, va saber aprofitar-ho. En els primers 30 minuts de partit els visitants ja havien anotat 5 assajos i dominaven el marcador 0-33. Al límit del descans però, Oriol Ferran va aconseguir assajar després d’una de les úniques jugades d’atac del conjunt local. Amb el xut no transformat per Joel Boilart, el marcador a la mitja part era de 5-33.

Tot i començar la segona part molt lluny al marcador, els de Fran Gonzàlez van sortir amb ganes de, com a mínim, maquillar el marcador i aconseguir la bonificació ofensiva que tenien a tres marques. En aquesta segona part, on el Sabadell RC va fer un gran esforç, es va veure un partit molt més dinàmic i emocionant. Els sabadellencs van atacar constantment, però no van poder assajar a causa de diferents errors als metres finals. Al minut vint de la represa, i amb el filial de l’Hospitalet tancat al seu camp, Arnau Obiols va aconseguir una marca després d’un gran jugada conjunta que, amb la transformació de Joel Boilart, acostava als locals. Només cinc minuts més tard el jugador del Sabadell Dídac Barroso plantava la pilota a la zona de marca rival i apropava als locals encara més (17-33). A la següent jugada però, els visitants tornaven a assajar després d’una bona jugada personal i posaven terra pel mig al marcador. Tot i veure’s molt lluny, els de Fran Gonzalez necessitaven només una marca per aconseguir el punt addicional per fer quatre marques. Tot i intentar-ho de totes les maneres, els vallesans no ho van aconseguir, i van ser els visitants que després d’una sortida de melé van aconseguir l’últim assaig que posava el definitiu 17-45 al marcador que els deixava sense la bonificació ofensiva.

L’entrenador del Sabadell RC Fran Gonzalez lamentava la mala primera part de l’equip afirmant que “ens ha perjudicat molt la primera mitja hora de joc i hem anat a remolc tot el partit”. El mateix Gonzalez assegurava que “aquest és un dels millor equips al que ens hem enfrontat i si els hi dones oportunitats, no perdonen”.

El Sabadell Rugbi Club afronta ara el tram decisiu de la temporada, ja que es trobaran amb equips del seu mateix nivell. Fins ara, els arlequinats han jugat contra cinc dels sis primers classificats. El primer partit d’aquest tram de competició es disputarà el proper diumenge contra els Dragons de Santa Coloma. Es tractarà doncs d’un duel molt especial, ja que els colomencs van ajudar molt als de Sabadell en els primers anys de vida del club. Només un punt separa als dos equips a la classificació. Per tant, a priori, el diumenge (12h a Les Oliveres de Santa Coloma) es podrà veure un magnífic i igualat partit de rugbi.