Els Bombers estrenen els nous uniformes que canvien el color bordeus pel mostassa

Els equipaments suposen més protecció i un canvi d’imatge corporativa | Interior ha invertit 7.803.587,66€ en la substitució dels equips

Dos bombers de Sabadell amb el nou uniforme
Dos bombers de Sabadell amb el nou uniforme | Juanma Peláez
01 de març del 2017
Actualitzat a la 13:44h
Els Bombers de la Generalitat han estrenat aquest dimecres els nous uniformes, un nou equip de protecció individual (EPI). A banda d’oferir noves i millors prestacions tècniques, suposa un canvi en la imatge corporativa, passant del bordeus actual al color mostassa.

Els nous equipaments han estat repartits als 4.225 membres del Cos que van participar per triar la nova imatge del cos, molt actius especialment en la fase de valoració. El nou EPI són de categoria 3, és a dir, que protegeixen de perills mortals o que poden afectar seriosament la salut.
 

Un bomber emprovant-se el nou vestit. Foto: Juanma Peláez


Estan fets amb teixit ignífug lleuger però resistent alhora. El material utilitzat en la seva fabricació manté la resistència i la flexibilitat després de ser exposat a les flames. Incorpora barreges de fibres que proporcionen una alta protecció tèrmica amb un elevat nivell de confort, als usuaris, així com de durabilitat.
 
L'equipament consta de pantaló, jaqueta, arnès, daga d’anella cosida i un parell de mosquetons de seguretat. La substitució dels EPI és la primera de les actuacions previstes en el Pla Integral del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, posat en marxa pel Departament d’Interior.
 

Els Bombers han estrenat el nou uniforme. Foto: Juanma Peláez


 

Un bomber traient els uniformes de les caixes. Foto: Juanma Peláez


​El contracte de renovació del nou equipament, adjudicat a l’empresa Elis Manomatic per un import de 7.803.587,66€, inclou també el servei de neteja, manteniment, descontaminació, emmagatzematge, traçabilitat i reparacions que siguin necessàries de totes i cadascuna de les unitats subministrades. 
 

Els nous uniforme,s al costat dels antics. Foto: Juanma Peláez

 

Els Bombers han estrenat el nou uniforme. Foto: Juanma Peláez