L'Observatori contra l'Homofòbia insta el Govern a investigar dues escoles de l'Opus de Sant Cugat per reprimir l'homosexualitat

Els centres Viaró Global School i La Farga, tots dos a Sant Cugat del Vallès, havien recomanat un llibre que equipara l'homosexualitat amb conductes "sàdiques, cleptòmanes o piròmanes"

L'Escola Viaró, una de les acusades de formentar l'homofòbia
L'Escola Viaró, una de les acusades de formentar l'homofòbia | Facebook Escola Viaró
23 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:41h
L'Observatori contra l'Homofòbia demanarà aquest mateix dijous a la Generalitat que intervingui contra dues escoles de l'Opus que recomanen continguts "inapropiats" i "possiblement homòfobs". Així ho ha explicat el president de l'organisme, Eugeni Rodríguez, a NacióDigital. Els dos centres, que reben subvenció, són el Viaró Global School, que segrega per sexes, i La Farga, tots dos a Sant Cugat del Vallès.

Tant l'Observatori com la diputada del PSC Marta Moreta han alertat que fins fa poc els dos centres recomanaven la lectura del llibre La moral sexual explicada a los jóvenes, del tèoleg belga i arquebisbe emèrit André Leonard (editorial Palabra), considerat una lectura espiritual i de formació. El llibre, denuncien, considera l'homosexualitat una "tendència anormal" i, en el capítol dedicat a les relacions entre persones del mateix sexe, l'equipara amb persones "sàdiques, cleptòmanes o piròmanes".
 

Captura de la ressenya a la web del Viaró Global School


Davant d'aquesta situació, Rodríguez explica que a l'empara de la llei 11/2014 per combatre l'homofòbia emplaçaran la Generalitat a intervenir perquè l'article 11 així ho estableix. Conscients que estan en aquests moments al bell mig del focus, el llibre ja no consta entre les lectures recomanades a la web d'aquestes dues escoles; tot i que encara es manté el rastre a Google que indica que el llibre de l'arquebisbe figurava dins de la seva URL. Nació Digital ha contactat amb les dues escoles, que per ara no han fet declaracions al respecte.

La consellera Bassa defensa que s'estan fent "passes fermes" per aplicar la llei

Moreta exigeix que s'apliqui la llei i que el Govern no s'escudi en què "no hi ha diners" per intervenir en situacions com aquestes. "Podem regular-ho, la Generalitat ha d'actuar. No pot ser que es quedi al marge perquè és un tema molt ètic", insisteix la diputada del PSC. Després que la dirigent socialista denunciés la situació aquest dimecres al Parlament, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va assegurar que no li constava cap denúncia sobre aquests llibres en aquestes escoles de l'Opus i va animar el grup socialista a aportar informació sobre el cas. Bassa també va assegurar que s'estan ultimant tant el decret que regula el procediment sancionador com els protocols d'actuació i va reivindicar que el Govern està fent "passes fermes" en el desplegament de la llei.

La tesi de l'arquebisbe emèrit

En un resum sobre el llibre de Leonard, l'arquebisbe emèrit assegura que "resistir-se a una tendència homosexual" garanteix "moltes possibilitats que aquesta tendència no es faci irreversible ni profunda". "Serà una dificultat, no un greu obstacle", diu. A més, considera que les relacions sexuals amb persones del mateix sexe correspon a una "regressió de l'instint sexual" i les emmarca en un "clima afectiu tempestuós".

Leonard també assegura que "l'única solució autènticament cristiana al problema" de l'homosexualitat és "la castedat integral". Exactament el mateix, diu, que per aquells "heterosexuals que no poden casar-se".

Segons el teòleg belga, un cristià "està cridat pel Senyor a situar-se enfront" de realitats com la masturbació, l'homosexualitat, la fecundació artificial i l'avortament, així com les relacions pre-matrimonials, el divorci i la contracepció.