Un llibre repassa el valor artístic de les pintures de l'església de Sant Salvador de Polinyà

. Es tracta d'un treball que repassa amb noves dades el procés de descobreta i restauració d'aquest conjunt

Javier Silva, alcalde de Polinyà, amb els responsables del llibre
Javier Silva, alcalde de Polinyà, amb els responsables del llibre | Ajuntament de Polinyà
Redacció
24 de febrer del 2017
Jesús Alturo i Perucho, catedràtic de Paleografia, Codicologia i Diplomàtica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Tània Alaix i Gimbert, bibliotecària de la Biblioteca de Catalunya, han creat el llibre L’església de Sant Salvador de Polinyà i les seves pintures. Es tracta d'un treball que repassa amb noves dades el procés de descobreta i restauració de les pintures i ofereix una interpretació iconològica del conjunt. 

L'església de Sant Salvador, consagrada pel bisbe Sant Oleguer el 1122, va ser decorada amb unes pintures murals de les quals s'han conservat només diversos fragments. Suficients, però, per a valorar la qualitat de l'artista que dirigí l’execució. Tradicionalment es pensava que la família Santa Coloma, senyors feudals del territori fins a la fi del segle XII, havien estat els impulsors d’aquestes pintures. En el llibre, però, els autors aporten dades que demostren que no va ser així.

Els dos autors van fer entrega a l’alcaldedel municipi, Javier Silva, i el regidor de cultura, Miguel Ferre, de cent exemplars que l’Ajuntament ha comprat per fer difusió del patrimoni cultural del municipi. Alguns d'aquests llibres es repartiran entre la Biblioteca de Polinyà i els diferents centres educatius. La resta es faran servir per a actes protocolaris.

La presentació del llibre es va fer a la Catedral de Barcelona el 28 de gener. A Polinyà està previst fer-ne la presentació el proper mes l'abril.