Sabadell negociarà amb els treballadors de la ràdio a través de mediació externa

Els representants de la plantilla i la gerència es van reunir dimarts a l'Ajuntament | S'avaluarà la programació actual i s'estudiarà una reestructuració

Redacció
23 de febrer del 2017
Actualitzat a les 10:16h
L'Ajuntament de Sabadell i la plantilla de Ràdio Sabadell iniciaran un procés de negociació a través d'un procés de mediació externa. Representants de la plataforma Ràdio Sabadell Diu Prou i la gerència de l'emissora es van reunir dimarts a l'Ajuntament, on van posar sobre la taula el nou procés.

En la reunió, el consistori s’ha ofert contractar una mediació que elabori un informe de la situació de Ràdio Sabadell, amb l’objectiu de determinar els punts de conflicte, tant laboral com relacional, així com les accions a seguir. Tenint en compte que una de les queixes de la plataforma és la impossibilitat d’assumir la programació tal com està plantejada, l’Ajuntament ha ofert crear en les properes setmanes una taula mixta, entre direcció, treballadors i gerència, que l'avaluï la programació per obtenir idees de consens i que la direcció presenti al Consell d’Administració una proposta.

En aquesta primera reunió tècnica, s’ha acordat establir una taula estable de diàleg, almenys fins que la mediació estigui en marxa. L'Ajuntament apunta que entre les millores que ja s'han aplicat hi destaca que tot el personal de Ràdio Sabadell està incorporat en contracte a la plantilla des de gener d'aquest any, que s’ha contractat un redactor de cap de setmana i que la direcció està valorant altres reestructuracions per reforçar els departaments que més ho necessiten.

D'altra banda, una de les reivindicacions que manté la plantilla és la readmissió de l'ex-cap tècnic, Manolo Guerrero, que va ser acomiadat fa unes setmanes. Aquesta reivindicació, però, sembla que està lluny de ser corresposta per part de l'Ajuntament.